Nieuwe producties volkstheater van Vincent van den Elshout

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-07-2020 | Gewijzigd op: 20-07-2020
Nieuwe producties volkstheater van artistiek leider Vincent van den Elshout
Vincent van den Elshout en Nasja Corvers op een van
de repetities van een productie van het Paleis voor Volksvlijt.

foto © volksvlijt

Vincent van den Elshout, bekend van de op locatie achter de Verkadefabriek gespeelde open lucht theatervoorstelling 'WIJ' ’ en van de Stadsopera 'De Reiziger'.  ''Wij' werd  vorig jaar zomer in de Verkadefabriek [open lucht] opgevoerd en de Stadsopera De Reiziger, zou dit jaar spelen, maar naar 2021 is verschoven. Maar de theaterman heeft nog meer volkstheater in petto.
 
Vincent van den Elshout.
[*1963] studeerde na de MAVO
aan het M.B.O. S.A. II in Eindhoven
en aan de Akademie voor ekspressie door woord en gebaar Vormingstheater in Utrecht en de Royal Academy
of Dramatic Art in Londen.
Vincents cv is drie A4-tjes lang
en bevat tal van gevolgde theatercurussen,
scholen/opleidingen met
leservaring en regie-ervaring.


foto © afke manshanden.
..................................................................

Van den Elshout komt in 2021 met een door Nasja Covers geschreven stuk ‘Zij’. Deze voor dit jaar geplande productie, gaat over Bossche immigranten, zeg maar de oorspronkelijke gastarbeiders. Het jaar daarop staat in het brein van deze oud bewoner van de Graafsewijk, een theaterstuk over personen die anders geaard zijn.
In plaats van de uitgestelde productie brengt het Paleis voor Volksvlijt vanaf begin augustus 2020 een digitale wandeling door de Graafsewijjk. Met behulp van een app op je mobiel komt men langs gemarkeerde punten en objecten in de wijk, waar dan ter plekke een verhaal te beluisteren is. Bewoners van de Graafsewijk hebben met hun verhalen een groot aandeel in deze productie.
De start van de wandeling door de Graafsewijk is begin augustus met een optocht door de wijk, die vooraf wordt gegaan door cv Meejpassant. Op die tocht worden de door bordjes aangeduide locaties van de verhalen onthuld.

Later volgen nog gelijksoortige wandelingen door de Muntel en Deuteren/Boschveld. 


Stadsopera De Reiziger, ook een productie met Vincent van den Elshout die verschoven is naar 2021. Zie artikel: De Reiziger van 9 februari  2020.

Terug naar boven