Start - via de app - van verhalenroute door Graafsewijk

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-08-2020 | Gewijzigd op: 24-08-2020
Start van app langs markante punten met opvallende verhalen vanuit de Graafswijk

Maandagmorgen24 augustus 2020 heeft burgemeester Jack Mikkers de verhalenlijn geopend in de Graafsewijk. Met een mobieltje is ter plekke  via een app de route te lopen waar op markante punten een verhaal schuilt. Ook de bewoners van de Graafsewijk , een tiental, hebben daarop  [een maand geleden aan Maino Remmers] hun soms emotioneel, maar meestal boeiend verhaal verteld dat nu via de app ter plekke is te beluisteren.

Artistiek concept en redactie: Vincent van den Elshout | Productie: Lysanne van Esch | Marketing: Marc van Doornewaard | Interviews en eindregie opnames: Maino Remmers

De verhalen vertellende Graafsewijkbewoners:  Benny van Engelen, Daatje van Gestel, Arthur Hooyer, Trudy van Zundert Meulenberg, Ton en Arrietta Vorselaars, Piet Marchée, Zus (Tonnie) van Ooijen, Jan van der Elzen, Gerrit van Roekel, Mia Beekveld, Netty Vorstenbosch, Francien Trum
Partners: Hermes Cultuurfonds, Bossche Zomer, Gemeente 's-Hertogenbosch, Brabant Wonen
Ga naar wijkwandeling.nl en volg de instructies

Bericht van 10 juli 2002: Nieuw productie van Vincent van den Elshout voor Paleis voor Volksvlijt
 
Vincent van den Elshout en Nasja Corvers op een van
de repetities van een productie van het Paleis voor Volksvlijt.

foto © volksvlijt

Nieuwe producties volkstheater van artistiek leider Vincent van den Elshout

Vincent van den Elshout, bekend van de op locatie achter de Verkadefabriek gespeelde open lucht theatervoorstelling 'WIJ' ’ en van de Stadsopera 'De Reiziger'.  ''Wij' werd  vorig jaar zomer in de Verkadefabriek [open lucht] opgevoerd en de Stadsopera De Reiziger, zou dit jaar spelen, maar naar 2021 is verschoven. Maar de theaterman heeft nog meer volkstheater in petto.
 
Vincent van den Elshout.
[*1963] studeerde na de MAVO
aan het M.B.O. S.A. II in Eindhoven
en aan de Akademie voor ekspressie door woord en gebaar Vormingstheater in Utrecht en de Royal Academy
of Dramatic Art in Londen.
Vincents cv is drie A4-tjes lang
en bevat tal van gevolgde theatercurussen,
scholen/opleidingen met
leservaring en regie-ervaring.


foto © afke manshanden.
..................................................................

Van den Elshout komt in 2021 met een door Nasja Covers geschreven stuk ‘Zij’. Deze voor dit jaar geplande productie, gaat over Bossche immigranten, zeg maar de oorspronkelijke gastarbeiders. Het jaar daarop staat in het brein van deze oud bewoner van de Graafsewijk, een theaterstuk over personen die anders geaard zijn.
In plaats van de uitgestelde productie brengt het Paleis voor Volksvlijt vanaf begin augustus 2020 een digitale wandeling door de Graafsewijjk. Met behulp van een app op je mobiel komt men langs gemarkeerde punten en objecten in de wijk, waar dan ter plekke een verhaal te beluisteren is. Bewoners van de Graafsewijk hebben met hun verhalen een groot aandeel in deze productie.
De start van de wandeling door de Graafsewijk is begin augustus met een optocht door de wijk, die vooraf wordt gegaan door cv Meejpassant. Op die tocht worden de door bordjes aangeduide locaties van de verhalen onthuld.

Later volgen nog gelijksoortige wandelingen door de Muntel en Deuteren/Boschveld. 


Stadsopera De Reiziger, ook een productie met Vincent van den Elshout die verschoven is naar 2021. Zie artikel: De Reiziger van 9 februari  2020.

Terug naar boven