Huis73: Oproep aan kunstenaars om werk over de Sint Jan

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-09-2021 | Gewijzigd op: 27-09-2021
Doe mee met de expositie over de Sint Jan.

De organisatie van het meerdaags event Shift Talks van Huis73 is op zoek naar kunstenaars die werk maken van, of over de Sint-Jan.
Shift Talks biedt een serie aan Talks, Debat en Kunst met thema's  voor de grote maatschappelijke thema’s van deze tijd, zoals klimaat, democratie, economie en technologie. In dat aanbod staat steeds een moedige uitdager, een dwarse denker van internationale allure centraal die op een bijzondere locatie spreekt.
In 2021 spreekt Roman Krznaric in de Sint-Jan, dat in het teken staat van ‘kathedraaldenken’, anders gezegd het vermogen om projecten te starten die pas na je eigen dood voltooid zijn.
Dagblad Trouw noemde dat onlangs 'Kathedraaldenken houdt in dat je plezier hebt om dingen te doen waar je niet onmiddellijk je voordeel uithaalt, maar waarvan je weet dat toekomstige generaties zullen kunnen genieten. Dat is het uitgangspunt van HUIS73, die dat eerbetoon aan de Sint Jan aanvult met een expositie.

Oproep Oproep aan [amateur-] kunstenaars (alle technieken en afmetingen zijn toegestaan) stuur uiterlijk 1 november 2021 een mail naar expositie@huis73.nl met daarin je NAW-gegevens en foto’s van de betreffende werken. Huis73 maakt vervolgens een selectie van de werken die samen van 15 t/m 21 november 2021 de expositie vormen tijden Shift Talks.

Erasmusfestival:
HUIS73 zet Gedachtengoed van Erasmus voort bericht van 22 juni 2021.