Succesvolle uitreiking Huis73 Kunstprijsgroepsexpositie in St. Jan

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-06-2022 Succesvolle uitreiking Huis73 Kunstprijs Voor de deelnemers is er een momenteel lopende groepsexpositie in de St. Jan aan gekoppeld.

Op vrijdag 10 juni 2022 maakte plebaan Vincent Blom op feestelijke wijze de winnaar van de Huis73 Kunstprijs bekend. De prijs  is een jaarlijkse
erkenning  aan een in Den Bosch werkende/wonende kunstenaar die het beste, creatiefste, meest inspirerende kunstwerk heeft gemaakt binnen een vooraf bepaald thema. In deze editie betrof dat naar aanleiding van de jubilerende Sint Jan  'Beleef de Sint Jan'.
Uitreiking Huis73prijs  met als thema 'Beleef de Sint Jan'.
foto © gerard monté, 10 juni 2022.

Maar liefst 95 professionele en amateurkunstenaars meldden zich aan  binnen het thema ‘Beleef de Sint-Jan’ hebben zij werk in de meest uiteenlopende disciplines ingestuurd.
Alle deelnemende werken zijn vervolgens beoordeeld door een professionele jury bestaande uit Marthe Zink, Manita Kieft, Mieke Kuijpers en Plebaan Vincent Blom (Juryvoorzitter).
Onder het toeziend oog van ruim 150 aanwezigen werden op vrijdag 10 juni door Plebaan Vincent Blom de in totaal vier winnaars één voor één op het Huis73 podium geroepen en toegesproken. Na wat tekst en uitleg en het voorlezen van het juryrapport was het aan het Bossche vrouwenkoor ‘Behoorlijk Bekoorlijk’ om de winnaars toe te zingen. Daarna was het tijd om in een stoet naar de Sint-Jan te trekken waar de groepsexpositie officieel is geopend.
Van alle inzenders maakt er één werk deel uit van de groepsexpositie ín de Sint-Jan welke nog tot en met 11 september 2022 gratis is te bezichtigen. Daarnaast toont Huis73 tot en met 17 juli een expositie bestaande uit schatten van de Sint-Jan.