Definitief geen Winterparadijs / mogelijk iets kleinschaligs ..

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-11-2020 | Gewijzigd op: 17-11-2020
Definitief, tenzij.. geen groots Winterparadijs
Met het vervallen van een schaatsbaan en een draaimolen  komt er zeker  dit jaar geen groots uitgepakt Winterparadijs Mogelijk nog een oliebollenkraam en eenn chaletje. Maar dat is alles.
Naast een bedrag dat Peter van den Groenendaa [ Stichting Ondernemers Centrum 's-Hertogebosch € 60.000] wilde investeren, kwam de gemeente ivm corona met eenzelfde bedrag niet over de brug.  

Bericht van 15 oktober 2020: Toch nog Winterparadijs in zicht.
Naast een Bossche Winter waarschijnlijk ook weer een Winterparadijs . De voorbereidingen zijn in volle gang.


Winterparadijs 2017 / foto © toine janssen, 20 januari 2017.
------------------------------------------------------------------------------------------
Het is nog onzeker, want het belangrijkste traject, de financiën, zijn nog niet rond. Het initiatief komt van Marijn Roelofsen van Marijn Producties  samen met Horeca Nederland afdeling  Den Bosch  en de Stichting Ondernemers Centrum 's-Hertogenbosch.
De kans wordt  steeds groter dat er op de Parade, maar dan kleinschalig, een Bosch Winterparadijs komt. Het publiek wordt over het terrein via routes gedirigeerd Er komer voor winkeliers en andere ondernemens chalets te  staan voor productverkoping,  een ijsbaan voor kinderen en misschien een draaimolen. De aankleding, zoals ook voorgaande jaren, wordt verzorgd door initiatiefnemer Marijn  Roelofsen.

Gewijzigde  opzet Joris' Kerstboom 2020
KRO-NCRV heeft besloten de programmering rond de traditionele acties met Joris Linssen te beperken. Omdat samenkomsten beperkt mogelijk zijn, zoals vorig jaar in de bibliotheken, komen er geen ontmoetingsplekken met kerstbomen op pleinen. Het tv-programma blijft bestaan, maar Joris gaat zelf op zoek naar personen met mooie en ontroerende verhalen.
We hebben KRO-NCRV gevraagd of de bibliotheken eventueel op eigen gelegenheid aandacht aan Joris’ Kerstboom mogen besteden. Zodra we hier bericht over hebben, koppelen we dit aan jullie terug. We gaan ervan uit dat we volgend jaar wel op de oude voet verder kunnen: het is zeker niet de intentie Joris Kerstboom in de bibliotheek voorgoed te stoppen!


Bericht van  24 september  2020  Na een Bossche Zomer een Bossch Winter 

De Bossche Zomer was zo succesvol  dat met een naderende Bosch Winterparadijs er de idee groeit om rond de Kersttijd een Bossche Winter op te zetten.
Dreigende lock down
Enig struikeblok kan  een naderend Lock down worden nu de ziekenhuizen al volop maatregelen nemen om de opvang van coronapatiënten te regelen en te spreiden overt collega ziekenhuizen. Het JBZ heeft al weer een triagetent voor de ingang geplaatst.

De gemeenteraad neemt op 6 oktober 2020 het besluit over een doorgang van Winterparadijsvariant 2020/2021: De Bossche Winter.
Wethouder Mike van der Geld is al actief om ondernemers, instellingen en inwoners te trekken naar, resp. te betrekken bij een 'Bossche Winter 2020/2021'. 
Bij doorgang is de Bossche Winter gepland van 13 november t/m 17 januari 2021onder het thema: Bezinning, Zorg voor elkaar en Nabijheid.
Bossche Winter  2020/2021 is een mix van Bourgondisch entertainment, sport en cultuur en winkelaanbod [...].verspreid over 'ruimte'. Daarover wordt nog met organisaties van onder meer kerstactiviteiten, ondernemers, [Harje Den Bosch], de sinterklaasintocht en musea en met organisatoren van andere activiteiten die in deze tijd zouden plaats vinden, gecommuniceerd. Het uitgangspunt is niet alleen de binnenstad, maar samenwerking over de gehele gemeente. 

website Bossche winter
Op 1 oktober 2020 wordt de site  www.debosschewinter.nl gelanceerd Dat is een infopunt en een adres om initatieven in te dienen.
 Speciaal voor horeca-ondernemers [die mikken  op terrasuitbreiding ] wordt binnenkort  www.ondernemenindenbosch.nl geopend. 

Terug naar boven