De Bossche Winter start vrijdag 13 november 2020.

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-11-2020 | Gewijzigd op: 12-11-2020
Vrijdag 13 november 2020 start De Bossche Winter, in eerste instantie veelal online via debosschewinter.nl waarop in deze vreemde winter ruimte wordt gegeven aan Bossche inwoners en ondernemers. Ondanks  de corona maken we ontmoetingen mogelijk. Gemeente en orgamisatie faciliteren ondernemerschap, met speciale aandacht voor winkeliers.

 Het is een groeimodel, als he tkan wordt - binnen de richtlijnen van RIVM-  de programmering uitgebreid.

De Bossche Winter met als thema’s bezinning, nabijheid en zorg, duurt t/m 17 januari 2021. Huibert Wilschut, directeur De Bossche Winter: “Doordat we in tegenstelling tot de zomer in 'de donkerer dagen' meer geacht worden thuis te blijven vinden we het belangrijk sterk in te zetten op het sociale element. Laten we proberen te kijken ‘wat kan er wèl’. En ook met de: Laten we elkaar de ruimte geven om ons verhaal kwijt te kunnen al is het maar in klein gezelschap.

-Een van de ideeen is om in alle Bossche wijken en buitengebieden grote, gezellig aangeklede kerstbomen te plaatsen. Wijkbewoners kunnen daar hun kerstwensen/verhalen ophangen.  Ook worden er in de buurtwinkels gratis De Bossche Winter kerstkaarten neergelegd met de oproep om een kaartje aan de mogelijk eenzame wijkgenoot te schrijven. De kerstbomen zijn ook voorzien van een QR code waardoor ook online een boodschap kan worden achtergelaten en je bijvoorbeeld een gift aan één van de lokale organisaties kan doen die er zijn om andere mensen in ’s-Hertogenbosch te helpen met eten en drinken of cadeautjes voor kinderen.
Niet aleen op de Markt en Parade komt een grote kerstboom te staan, maar ook in de omliggende buurten en wijken laat de gemeente een kerstboom zetten.
foto © paul kriele, 12 november 2020.
foto © palm`12 
Vanaf 13 november staan er zo’n 40 (online) activiteiten op onze website:  online knutsel workshops, ‘how to’ filmpjes om zelf de mooiste kerstdecoraties te maken, de Kerststal in de Sint-Jan bezoeken [via tijdslot], wandelingen in de natuur, wandelroutes [zie www.debosschewinter.nl], proeverijen voor thuis, shoproutes, etc.
De Piek-up, een kerst drive-through belevenis voor de aanschaf van je kerstboom en decoraties. Ook zijn workshops op locatie, kleinschalig, weer mogelijk en mogen de Bossche musea en theaters weer gasten ontvangen.
Bij versoepeling van de regels kunnen er weer buitenactiviteiten worden georganiseerd. Initiatiefnemers daarvoor staan al te trappelen.

De Bossche Winter TeeVee
Met het team van De Bossche Winter als gezichten, wordt er vanaf vrijdag 13 november om 19.00 uur wekelijks via YouTube en DTV het programma De Bossche Winter TeeVee uitgezonden. Daarnaast zijn de uitzendingen als nieuwsbericht terug te kijken via de website www.debosschewinter.nl. [Reportages uit de binnenstad, wijken en dorpen/stadsdelen]

Kerstssfeer op Bossche Markt
De Markt wordt ism Hartje ‘s-Hertogenbosch extra feestelijk verlicht. Voor de winkeliers, ook in de buitengebieden en winkelcentra, is een pakket met verschillende De Bossche Winter uitingen ontworpen. Daarnaast biedt de app ‘Close to Den Bosch’, vanaf 13 november gratis te downloaden, de mogelijkheid voor de winkeliers om bijvoorbeeld personal shopping afspraken in te plannen.
Kijk voor ticketing en meer informatie en programmering  www.debosschewinter.nl.

Terug naar boven