Oeteldonksche Club licht niet door gaan van carnaval toe

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-10-2020 | Gewijzigd op: 14-10-2020
In een speciaal bericht licht de Oeteldonksche Club toe waarom de viering van carnaval dit jaar fysiek niet door gaat.
Sinds 1882 speelt Oeteldonk het spel van de omgekeerde wereld met tradities, gevoel en beleving. Maar  het feest ksn vanwege de pandemie niet gebeuren. De veiligheid en gezondheid staan voorop.
Besloten is:
• Alle fysieke activiteiten zijn afgelast. Dus ook geen aankomst van prins Amadeiro XXVI op het station zijn, geen onthulling van Knillis op de Markt en geen Open Hof. Er zal ook geen grote optocht zijn en de bouwers gaan dit jaar – anders dan eerder gemeld - ook geen grote praalwagens bouwen.
Jeugdcarnaval
Voor de jeugd geldt dat er wel een jeugdprinsengroep gekozen wordt, maar dat zij ook vooral digitale activiteiten hebben. Denk aan Tiktok.
Digitaal wordt het spel -volgens de tradities-gespeeld. Hoe ? De invulling wordt nog uitgedacht.

In plaats van een gesuggereerd feest in mei denkt de OC samen met de horeca, andere verenigingen en de gemeente over een groot, niet specifiek carnavals- evenement. Dat kan pas plaatsvinden als de corona epidemie voorbij is. 
Kwèkfestijn
Kwèk online Al eerder meldden we dat het Kwèkfestijn dit jaar volledig digitaal gaat en niet in Mainstage plaatsvindt. Inmiddels is de inschrijving gesloten en naar verwachting gaan er zeker 11 clubs deelnemen. Dat zal zijn in een digitale uitzending op zaterdag 21 november.

Houdt onze kanalen in de gaten voor meer informatie over de verdere invulling van Kwèk online. 11-11
Elf elf -viering
Ook 11-11 is dit jaar helemaal digitaal. Kijk naar de flyer in de bijlage.