Knillis krijgt op zijn 99ste zichzelf in 3D

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-02-2021 | Gewijzigd op: 06-02-2021
Omdat Knillis dit jaar niet fysiek op de Markt onthuld wordt, is er een 3D gescande en geprinte versie van Knillis gemaakt die thuis onthuld kan worden.Samen met de Oeteldonksche Club heeft SPARK Makers Zone dat idee ontwikkeld.
De idee daarachter is dat een select aantal personen de 11 centimeter hoge Knillis  op 14 februari gaan onthullen. Minister Jonas Hendriks van het Technisch Ministerie van OC,
'Dit is een manier voor de Oeteldonksche Club  om met de Boossche inwoners verbonden te blijven. Er is onder meer een thuis-onthul-pakket bedacht waarvoor Oeteldonkers kandidaten mogen voordragen. De Oeteldonksche jury maakt een selectie uit alle inzendingrn. Om iedereen te laten meegenieten worden de foto's /filmpjes van de 99 thuis- onthullingen online gedeeld.
Terzijde, maar niet onbelangrijk is dat door toepassing van nieuwe technieken ook jongeren worden geïnspireerd  en betrokken bij de Oeteldonksche Club. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de Bossche Boost ' Ondernemend Ontwikkelen'. Middels deze regeleing ondersteunt de gemeente technisch- innovatieve ondernemers.

>>Let op de fotograaf is overigens Marielle van Uitert , de winnaar van de Zilveren Camera Natuur en Wetenschap . Zij is afkomstig uit Vught.
 
Het op 3D zetten van de figuur Knillis. Eerst de kop en dan [onder] het onderlijf waarvoor Danny van Hout als model  stond. foto's  marielle van uitert, januari 2021.,