Kidsreporters centrum stelt zich voor

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-11-2020 | Gewijzigd op: 10-11-2020
Kids Reporters Centrum stellen zich voor. Deze Kinderredactie verslaat het nieuws uit de eigen buurt
..............................
Het Bossche team Kidsreporters Centrum.

De Bossche Kids Reporters bestaan uit nieuwsgierige kids van verschillende basisscholen [groepen 6, 7 en 8]. Zij vormen samen dé kinderredactie van de stad. Sinds kort zijn er naast de Kids Reporters West en Kids Reporters Boschveld nu ook de Kids Reporters Centrum. Als Kids Reporter leer je filmen, vloggen, interviewen, schrijven en fotograferen en ga je de wijk in om te onderzoeken wat er allemaal in jouw buurt gebeurt.

Items van de Kids Reporters
Onlangs gingen de Kids Reporters Centrum de stad in, om aan ondernemers en winkeliers te vragen wat zij nou kunnen doen om mee te helpen om corona onder de duim te krijgen. Want, vinden ook de Kids Reporters, alleen samen krijgen we Corona eronder! Daarbij kregen ze de opdracht om met hun camera de gevolgen van corona in beeld te brengen.
Daar bovenop werden ze uitgedaagd om met verschillende perspectieven te werken die ze de week ervoor geoefend hadden. Of het nu ging om kikkerperspectief, vogelperspectief of ooghoogteperspectief, de kids hebben enorm hun best gedaan.
De tips
Nog 49 dagen voor kerst staat er bij de ingang van een mooie woonzaak in de Vughterstraat. Als Kids Reporter Maurits vraagt hoe hij mee kan helpen om de maatregelen goed uit te voeren wordt er nog eens extra op het bordje gewezen. “Als we nou zorgen dat we tijdig beginnen met onze sinterklaas-en kerstinkopen, dan verspreiden we de drukte. Dat is voor iedereen prettig”, aldus de ondernemer.
Even verderop krijgen de Kids te horen dat het heel fijn zou zijn, als bezoekers van de stad zouden weten waar ze naar het toilet zouden kunnen. Er wordt nog heel vaak gevraagd of er gebruik gemaakt mag worden van de toilet in de winkels. Maar nu met corona is dat niet handig.
“Mensen kunnen terecht bij de toiletten in de fietsenstalling in de Kerkstraat, bij de Hema en op het station”, aldus de eigenaar. In de chocolaterie ertegenover is de tip heel eenvoudig. “Wij zouden graag willen dat mensen hun mondkapje ook echt dragen en de deur open laten staan. Zo proberen we het veilig te houden voor alle klanten.” 
Sluiting door corona
Als ik een tip zou moeten geven dan zou ik iedereen willen vragen om vooral door te gaan met het bestellen van producten. Op die manier kunnen jullie als ondernemers toch nog wat geld verdienen.”

De enige tip die ik voor iedereen heb, is dat we allemaal een beetje lief voor elkaar blijven.” Met deze mooie tip sluiten we het leerzame straatinterview af. Wij weten wat ons te doen staat de komende tijd. Wil je de Kids Reporters volgen, kijk dan op www.kidsreportersdenbosch.nl en volg ons op facebook en Instagram op Kids Reporters Den Bosch. En hou de site van www.bastionoranje.nl  in de gaten!

Terug naar boven