De Kids Reporters op bezoek bij Cor Unum

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-11-2020 | Gewijzigd op: 17-11-2020
Op de 11de van de 11de lanceerde Cor Unum vanwege de afgelasting van opebare carnavalsvieringen een ‘bakkie troost’ .een mok in Oeteldonkse stijl. De Kids Reporters Centrum wilden alles weten over deze bijzondere mok en over Stichting Cor Unum. 
 
De nieuwe kunstproductie van Cor Unum en het afgelasten van een openbare carnavalsviering was voor De Kidsreporters aanleiding een oriënterend bezoekje aan de ateliers van Cor Unum in de Vughterstraat te brengen.  Hieronder de bekers in Oeteldonkse stijl.  
..................................


Samen met illustratrice Yon Prust is Cor Unum een collectie bekers aan het ontwikkelen waarop typisch Bossche iconen en gebouwen worden vereeuwigd. De Knillis Versie is de eerste en wordt binnenkort gevolgd door afbeeldingen van de St. Jan, Jeroen Bosch, Zoete Lieve Gerritje en de Morriaan.

Bij aankomst bij Cor Unum worden we warm onthaald in de prachtige winkel door vrijwilligster Trudy. De Kids Reporters vallen direct met de deur in huis en vragen Trudy waar de naam Cor Unum eigenlijk vandaag komt? “Cor Unum, betekent één van hart”, begint Trudy. “En ik heb een heel warm hart voor Cor Unum. Vandaar dat ik hier als vrijwilliger werk. .
Cor Unum, waar 50 mensen werken,  is een re-integratiebedrijf en een opleidingscentrum voor studenten van de kunstacademie.
Na die uitleg onber het ontstaan was het op naar  de werkplaats. Daar krijgen de Kids alles te zien over het proces. Van de tekening tot het maken van de mallen, het bakken, het afkoelen en het glazuren. En het afval van de glazuur wordt weer hergebruikt voor de kleisoort ‘reglaze’ waarmee onder andere de caranavalsmok wordt gemaakt.
Na een uur staan de Kids Reporters weer buiten in de Vughterstraat. Vol van alle informatie en de indrukken, lopen zij voldaan weer terug naar de redactie op KC Het Stadshart.

Ontwerpwedstrijd Cor Unum heeft in februari ook een ontwerpwedstrijd voor designers en kunstacademiestudenten, zodat je zelf aan de slag kunt. Het thema van de wedstrijd is ‘Take your time’. De eerste, tweede en derde prijs worden in productie genomen. Voor meer informatie kijk op www.cor-unum.com. Voor de Kids Reporters kunt u kijken op www.kidsreportersdenbosch.nl.