Winterse Stadstaferelen op de Parade

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-12-2020 | Gewijzigd op: 12-12-2020
Parade De containers in aanbouw. Een  initiatief van Jan Dirk Vis die deze kerstactiviteit  samen met het Bossche Evenementenmanagementbedrijf Square en Stage Light  opzet. Daarin kan men winterse stadstaferelen fotografisch vastleggen. foto © paul kriele, 10 december 2020. 

 

Jan Vis entertainment plaatst op de Parade komend weekeind containers waar het publiek [beperkte toegang] winterse stadstaferelen kan aanschouwen. Dat gebeurt in samenwerking met het Bossche Evenementenmanagementbedrijf Square. In die cabines is een [digitaal] winters kersttafereel opgesteld waar men voor een kerstkaart of voor instagram foto’s kan maken.
Winterse sfeer rondom de Sint Jan.    foto © paul kriele, 15 januari 2013.

Het gaat om de Ridderstraat, Uilenburg, de Moriaan, stadhuis, Sint Jan en Het Noordbrabants Museum. Dit project doet Jan Dirk Vis onder de slogan ‘Bossche kerstkaart’. Deze promotie van Jan Dirk Vis en Den Bosch is voortgekomen door de dip als gevolg van corona. Reserveren is via de site van Bossche Winter wel vereist. De containers staan er t/m 3 januari 2021. 

De brillenzaak Van der Ven [Kerkstraat] nu Specsavers, had zo iets -maar dan in een veel bescheidener vorm -35 jaar geleden ook al bedacht.
Winters stadstaferelen
-Boven De Uilenburg met restaurant De Veste en de Diezebrug.
-Onder Kruisbroedersstraatje met de St.Cathrien, de oude pastorie en een Diezebrug.

foto's © paul kriele, 27 december 1984  Ontwerp tafereel etaleur Jan van  Steen
 
-Hierboven: Gasthuispoort, Korenbrugstraat met Zoete Lieve Gerritje en de Nieuwstraat met Diezebrug. -Onder Uilenburg met Molenstraat en pand van voor heen drankenhandel Liebrands resp. koperslager Hendirk de Laat.
foto's © paul kriele, 27 december 1984.  Ontwerp tafereel van etaleur Jan van Steen.

Winterse stadstaferelen van Brillenzaak Van der Ven [Kerkstraat nu Specsavers] in december 1984.
35 jaar geleden deze de brillenzaak van Van der Ven in de Kerkstraat [tegenwoordig Specsavers] iets gelijksoortigs. Maar dan op een meer bescheiden schaal. Het was een passieve expositie van winterse stadstaferelen. Dat deed Vander Ven in december 1984 in de aanloop naar 800 jaar ’s-Hertogenbosch !

Terug naar boven