Kaaskoning Harry van den Heuvel [86 jaar] overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-01-2021 | Gewijzigd op: 30-01-2021
Woensdag 27 januari 2021 overleed aan het coronavirus op 86-jarige leeftijd Harrie van den Heuvel, beter bekend als ‘de Kaaskoning’. '86 jaar een flinke leeftijd, maar Harrie was nog heel goed, fit, ontzettend tevreden en een blije vader,' vertelt dochter Miranda. 'Maar corona heeft hem genekt. Vader was zelfstandig wonend en genoot nog volop van het leven.
‘De Kaaskoning’ stond bekend als een lieve en tevreden man met een aimabele uitstraling. Moeder was de zakelijke helft, maar vader toonde zich daar nooit keihard in.'Harrie van den Heuvel
*Den Bosch, 1934  + 2021.

foto © marc bolsius

Dochter Miranda: ’Mijn vader zat al als jongen na school meestal in de garage van mijn opa. Dat was in Wilgenstraat, waar hij opgroeide. Je kent dat wel van vroeger, een jonge knaap die in de garage van zijn vader zijn draai vond. Garage, garage…, het was ook meer een werkplaats. Waar knappe monteurs zoals opa, van hun hobby hun beroep maakten. Als er een onderdeel nodig was, dat opa miste, dan riep hij mijn vader om op de fiets naar Tilburg te rijden om zo iets op te halen, of ze maakten het gewoon zelf.
Maar vader ging de handel.
Ik herinner mij die tijd, de jaren zestig, niet goed, ik was te jong. Opa Janus van den Heuvel en oma Anna Rutten. Wij gingen daar zondags boven de werkplaats wel eens op bezoek.
Vaders oudste broer Thomas, die negen jaar ouder was dan hij, had samen met zijn vrouw Leen Sluyter een buurtsuper: de Spar. Zus Riek was al getrouwd en had haar eigen huishouden. Haar man werkte bij Remington.
Van de generatie van haar grootouders stapt Miranda over naar die van haar vader Harrie en moeder Bep de Haas. ‘Ik ben de oudste uit ons gezin. Mijn broer Harold, drie jaar jonger dan ik, is directeur van de Kaaskoning en ik had nog een jongste broer Bert, maar die is in 2017 overleden.

Bij Jan van den Dungen had vader het vak geleerd. Die twee werkten veel samen. Op dinsdag zaten ze bij ons in de huiskamer de boekhouding te doen. Ik zie dat nog scherp voor me.
Moeder werkte bij Bertha van den Dungen die in de Ridderstraat, op nummer 2, een kaaswinkel had. Dat pand was van Daan Hoedemakers. Later is die zaak naar nummer 6 verhuisd. Op een dag vroeg Bertha aan mijn ouders of zij die zaak wilden overnemen. Zo zijn wij daar terecht gekomen.

‘Moeder deed vooral de zaak en vader de markten. Als hij daarvan terugkwam was het eerst even relaxen. In de huiskamer stond een orgel, waar hij als hij thuis kwam op speelde. Het was een tevreden en gelukkige man. Die heeft zich op allerlei instrumenten kunnen uitleven, of het nu piano, accordeon of een mondharmonica was.

Zij hebben altijd hard gewerkt en hadden geen tijd om met ons naar de sportclub te gaan, Wij mochten wel overal bij, zoals judo, tennis en zo. Wat ik bij andere vriendinnetjes zag dat hun ouders dan langs de lijn stonden terwijl mijn vader of moeder druk waren in de winkel of op de markt.

Vader was een tevreden mens. Hij had er alle vertrouwen in dat wij zijn uitvaart goed zouden verzorgen. Hij had al wel een crematie in zijn hoofd, zoals dat ook met ons moeder was gebeurd. ’Nee,' zei hij toen we het hem vroegen, ‘regelen jullie het maar’. Zo vertrouwde hij op zijn kinderen.

De crematie van Harrie van den Heuvel vindt in besloten familiekring plaats. 

Toen ik hier laatst op de mèrt was.
zag ik een bekende vriend
Hij zei: 'Verrèk leefde gij ôk nog.'
Ik zei: 'Ja dè heb ik toch verdiend.'

Gaon we even naar de Paoter [noster..];
nou dè sprak me wel aon.
Uren later, ja uren zijn we pas weggegaan.


Harrie van den Heuvel

 

Terug naar boven