Rosmalenaar en oud wethouder Jos van Son overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-03-2021 | Gewijzigd op: 04-03-2021
Woensdagmiddag 3 maart 2021 is op 67-jarige leeftijd oud-wethouder voor Rosmalens Belang Jos van Son overleden. Van Son trad na veel commotie over zijn persoonlijke situatie en daarop een auto-incident door alcoholgebruik in november 2017 terug als wethouder. Het einde van diens bestuursperidoe maakte Van Son zelf per brief [dd. 17-11-2017] bekend en verwees naar zijn persoonlijke verslaving en het eenzijdig auto-ongeval. Gezien mijn functie en verantwoordelijkheid in het openbaar bestuur van de stad heb ik geoordeeld dat ik mijn wethouderschap per direct moet beëindigen.

Twee jaar daarvoor was Van Son 'vanwege ziekte..' op een raadsvergadering [van 15 december 2015]  vroegtijdig naar huisgegaan.Hij berichtte toen aan Bastion Oranje dat zijn specialist hem nog 3-6 maanden levensverwachting had gegeven. 'Met mijn gezondhed is het gruwelijk fout,' aldus de toen 61-jarige Rosmalenaar.

In het Brabants Daglbald [dd.04-03-2021] worden enige vrienden/politieke collega's  uit zijn kring aangehaald. 'Van Son was een keiharde werker. Die met druk en drang  uiteindelijk voor het nieuwe centrum van Rosmalen heeft gezorgd,' aldus de fractievoorzitter van Rosmalens Belang Antoon de Groot, over 'de gedreven bestuurder die graag wethouder wilde zijn'.

Wethoudere Jan Hoskam kijkt terug op een portefeuillehouder voor Sport, Openbare Ruimte en Verkeer. 'Dat was Jos op het lijf geschreven omdat hij graag en goed met mensen om kon gaan.'