Rien Moonen op 84-jarige leeftijd overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-04-2021 | Gewijzigd op: 03-04-2021
Maandagavond 29 maart 2021 is na een opgelopen infectie, na een val in zijn Spaanse zomerverblijf, op 84-jarige leeftijd Rien Moonen overleden Rien begon in 1952 als 15-jarige schildersknecht in de zaak, [drogisterij/ verfwinkel ]van vader Antoon Moonen op de hoek Schaarhuisplein-rijksweg Orthen. Dat schildersbedrijf groeide uit tot een grote vestiging aan de Godschalkxstraat in Empel via de Moeskampweg, naar later de Afrikalaan.Rien Moonen een succesvol zakenman en ook zorgzaam
en steun aan  stad en kerk.


Rien Moonen,
* Den Bosch, 2 juni 1936
+ Marbella, 29 maart 2021.

foto © henk van esch.

Moonen noemt de opdracht van het schilderen van de in 1961 gebouwd PTT-flat aan de Palestrinastraat op Zuid de opstart van zijn schildersbedrijf Moonen De succesvolle zakenman gloreerde als oprichter/directeur [CEO] van de scheepswerf Moonen Shipyards,later Moonen Yachts op de Rietvelden. Een bouwterrein dat hij via een slinkse transasactie van het Hardinkse bedrijf De Ruiter in 1978 wist te kopen.
oonen toonde zich ook een echte Bosschenaar door zijn ondersteuning voor lokale verenigingen en zijn liefde voor Oeteldonk. Hij kreeg later de ere-titel Dassendrager van De Kikvorschen.
En niet te vergeten ‘de kerk’ die van Hedel werd een van zijn -onder vaders leiding-eerste klussen. Later, toen  Rien en Mieke Moonen-Van den Oord  in Empel kwamen wonen werd het de Empelse St. Landolinuskerk. Ook voor dat geestelijke en materiële doel toonde Moonen zich niet scheutig.

Zijn aller eerste eigen karwei was het schilderswerk voor de Bossche kazernes die opdracht kreeg hij meteen na militaire dienst door er zelf op af te gaan en zo de offertes binnen te halen.
Na 56 jaar in Empel gewoond te hebben verhuisde het echtpaar Moonen vanwege de oude dag vorig jaar naar het Gasthuiskwartier.
Moonen terugkijkend noemt zich in de serie Voyant voor HTR tv/radio een optimist die soms uirspraken iets te gemakkelijk uit zijn mond laat vallen, dus wat impulsief kan zijn, maar de kunst verstaat van het grote genieten. Moonen:'‘En of ik het goed heb gedaan? Daar wil ik mezelf niet voor op de borst kloppen’.