Cees de Ridder voormalig technisch leider bij de ORVA, overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-06-2021 | Gewijzigd op: 13-06-2021
Cees de Ridder, voormalig technisch leider bij de ORVA, overleden
.....................
Cees de Ridder *Den Bosch 1942 + 10 juni 2021

Op donderdag 10 juni 2021 is Cees de Ridder op 79-jarige leeftijd aan leukemie overleden.
De Ridder woonde al 39 jaar met -ook ORVA medewerkster -Thea van den Wildenberg samen. Eerst [vanaf 1988] in Rossum, later [vanaf 2018] in Den Bosch.
Bij de ORVA was hij ‘mijnheer ORVA’. Als hij dat hoorde wees Cees naar de tientallen vrijwilligers. Iets dat zijn bescheidenheid toonde. ‘Dat was ook zijn kracht,’ aldus Thea van den Wildenberg, ‘Wat zo mooi aan Cees was,’ vertelt Thea, ‘dat hij steeds heel mooi de aandacht bij een ander wist te leggen. Hij kon genieten van andermans zang of muziek. Dat heb ik zelf nog het meest gemerkt.’
In de eerste jaren en later nog eens heeft Cees met de collega - technici vaak door verhuizingen van bijv. Reinier van Arkel [Windmolenbergstraat], naar het GZG, waar ook intern nog eens werd verhuisd, een nieuwe studio moeten opbouwen.

Zijn eerste baan was bij een beveiligingsbedrijf in de Jan Heinstraat. Met nog wat tussenstations begon hij in 1988, na zijn vertrek bij de ORVA, bij het Doveninstituut [later Kentalis] in Sint Michielsgestel. Daar bloeide hij op, vooral door het contact met kinderen.
Door zijn ziekte ging Cees al op zijn 62ste met pensioen, bedoeld om samen met Thea nog van het leven te gaan genieten.
Cees de Ridder laat ook nog een dochter Vanessa uit zijn eerste huwelijk achter. In de jeugdjaren van Vanessa  toonde Cees, die inmiddels was gescheiden, zich een opofferende, liefdevolle vader.

Woensdag 15 juni 2021 vindt om 14.00 uur in het Crematorium in Nieuwkuijk het afscheid van Cees de Ridder plaats. Daar zullen zijn beste vrienden, Joost Scheffer, vriend van het aller eerste uur en Joop Goosen, indertijd van de platenzaak Goosen & Swagerman in de Vughterrstraat, die een van de leveranciers was van grammofonplaten aan de  ORVA, hun herinneringen aan hun dierbare vriend uitspreken.

Gezien het maximum aantal van 100 genodigden is het zaak zich te melden via 073 8881288 [Thea van den Wildenberg]. 

Appel valt niet ver van de boom
Cees de Ridder [*1942 +2021] is de zoon van Willem de Ridder en broer van de bij de VPRO bekende Willem de Ridder. Vader Willem de Ridder, radiotechnicus op alle gebied van film en geluid, heeft bij Philips in de jaren 50 aan de wieg gestaan van de eerste televisie. De Ridder sr. legde al in de jaren 40/50 familiegebeurtenissen op grammofoonplaten van glycerine of glas vast.

Terug naar boven