Gerard van Selst overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-07-2021
Gerard van Selst
*1946  +1 juli 2021.

Op 1 juli 2021 is Gerard van Selst op 75- jarige leeftijd overleden. Gerard was al enige tijd ziek.

'Gerard was een concept kunstenaar, wij kennen hem als een betrokken, hulpvaardig,lief mens,
Gerard heeft zich jaren lang op een heel intensieve manier voor kunstenaars ingezet,’ schrijft STOK, een vereniging van kunstenaars in een In memoriam. ‘We herinneren Gerard door zijn openheid, vriendelijkheid en belangstelling voor de medemens. Gerard begon zijn loopbaan als psychiatrisch verpleegkundige en bezocht vervolgens ook de Sociale Academie [inrichtingswerk] en werkte als activiteitenbegeleider. Zijn loopbaan in de kunst begon na een studie [vanaf 1990] aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Gerard was ook initiatiefnemer van Artoteek Zebrano, onderdeel van Reinier van Arkel. Hij was ook artistiek leider van galerie Ietsmooisaandemuur en actief lid van de Vughtse Kunstwerkgroep. Van Gerard zijn met name in Brabant uiteenlopende exposities bekend.
Gerard tobde al enige jaren met zijn gezondheid. De schrik zat er bij hem wel in toen hij – na hartklachten- twee maal van de fiets was gevallen. Gerard overleed op 1 juli j.l. in het ziekenhuis, ruim tien jaar nadat zijn partner, Helène Prinsen, enige dagen na zijn 65ste verjaardag, overleed’.

Van Gerard van Selst wordt op woensdag 7 juli 2021/14.00 uur afscheid genomen. Die ceremonie is te volgen via www.afscheidsimpressie.nl/gerardvanselst.