Lily Voets 76 jaar overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-10-2021 | Gewijzigd op: 01-01-2022
Lily Voets op  76-jarige leeftijd overleden
 
Lily Voets * Vught, 6 juli 1945
Den Bosch, + 14 oktober 2021

Een verkiezingsaffiche
van de Oeteldonksche Club uit 1984 toen Lily Voets
kandidaat minister was.

Na een kort ziekbed is donderdagmiddag 14 oktober 2021 Lily Voets op 76 jarige leeftijd overleden.
Voets stond in Den Bosch, beter gezegd in Oeteldonk, bekend als de eerste vrouwelijke minister. Dat was heel opvallend in een tijd waar die organisatie nogal door mannen werd beheerst. Het leidde zelfs tot incidenten, zo schrijft stadsredacteur Jos van der Ven vandaag [dd.15102021] in het Brabants Dagblad. Lily, die al vanaf 1971 actief was binnen het Oeteldonks carnaval, werd in 1982 door Hans van Schaik [kabinetszaken bij de gemeente] in het bestuur van Oeteldonk getrokken. Daar kreeg zij de portefeuilles Pers & Publiciteit, maar was ook lid van het Boerenparrelement en werd ook nog voorzitter van de Optochtcommissie waarvan zij tussen 1986-2004 juryvoorzitter was. Later werd zij Minister van Staat.
Voor haar verdiensten voor Oeteldonk werd Lily door carnavalsvereniging Nooit op Tijd Thuis in maart 2004 onderscheiden met ‘de Parel van Oeteldonk’, een gouden kikker met een parel in zijn bek.

Voets begon bij de VVV en richtte later een eigen communicatiebureau Vioets Communicatieprojecten op. Ook was zij jaren werkzaam voor Otto in Duitsland [vergelijkbaar met Wehkamp], maar later verkoos zij voor een vergelijkbare functie bij een Nederlands postorderbedrijf.
In haar functie als communicatieadviseur heeft zij zich ingezet voor de Tour de France in 1996 en voor Expo 2000 in Hannover.

Meer privé raakte zij eind 2004 bekend door haar initiatief een afslankpraktijk te openen. Daar had zij zich grondig op voorbereid met cursussen en een stageplaats. Deze zaak, Body Contour, was gevestigd in de Vivaldistraat.

Lily werden vanaf februari 1987 met haar partner Frans van der Biezen de eerste bewoners van het oud [het tweede] PNEM kantoor aan de Koningsweg/Van der Does de Willeboissingel.
Jos van de Ven beschrijft Lily Voets als levendig, aardig, meelevend, kordaat en dwingend en echt in mensen geïnteresseerd.

Van Lily Voets wordt maandagmiddag 18 oktober 2021 op de Natuurbegraafplaats De Maashorst in Schaik in besloten kring afscheid genomen.