Ton Streppel [68 jaar] overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-01-2022 | Gewijzigd op: 04-01-2022
Oud hoofd financiën bij gemeente Ton Streppel overleden

Ton Streppel,
* Deventer, 2 september 1953
+ Rosmalen, 29 december 2021.

foto © bisdom den bosch, 2020.

Ton Streppel, voormalig hoofd Financiën bij de gemeente Den Bosch, is op 29 december 2021 op 68-jarige leeftijd overleden.

De in Deventer geboren Streppel heeft in de nadagen van de Stienstra affaire de financiële afloop [€ 80 miljoen door de gemeente aan BVG te betalen] begeleid en mede aan de wieg gestaan van de verkoop van het Gemeentelijk Energiebedrijf [voorheen L&W] aan PNEM later Essent, welke transactie miljoenen voor de gemeente heeft opgeleverd.
In 1996 werd hij bij de start van de Tour de France in Den Bosch directeur Tourstart . Mede communicatie adviseur in die tijd, Mechtild Stultiens noemt hem een man die vooruit kan kijken, niet mee buigend met de bestuurders en positief eigenwijs. Bij alles had ie gelijk. 
Oud sector-directeur Willem van der Made meldt dat Streppel in de jaren 80 een nadrukkelijke rol heeft gespeeld bij de ontwikkelingen van het Paleiskwartier, Burg. Loeffplein en de renovatie van de binnenstad.
In 2000 stapte de financiële man van de gemeente over naar woningcorporatie Breburg in Breda waar hij bij zijn pensioen in 2018 afscheid nam in het Willem II stadion.
Streppel was onder meer [vanaf 2011] adviseur/bestuurder bij de Mariaparochie in Rosmalen en bestuurder bij de Raad van Economische Aangelegenheden en de bewaarstichting R.K. Beleggingsfonds van het bisdom en lid van de Raad van Toezicht van St.Jozefoord. Daarnaast was  Streppel ook betrokken bij de verkoop van de San Salvator in Orthen en van een voorgenomen herbestemming van de Sint Cathrien, die overigens later alsnog kerk bleef vanwege de kunstschatten orgel, schilderijen en oorspronkelijk [hoofd-]altaar.
Ton Streppel werd in de aanloop naar het kerkelijk feest van Sint Sylvester [31 december] pauselijk onderscheiden met Ridder in de Orde van Sint Sylvester.
Van Ton Streppel wordt op woensdag 5 januari 202211.00 uur in de Lambertuskerk in Rosmalen afscheid genomen [ te volgen via livestream www.kerkdienstgemist.nl].
Mede uit info in Brabants Dagblad van 2 januari 2022.