World Skate Center verhuist naar Kaaihallen aan Tramkade

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-01-2021 | Gewijzigd op: 21-01-2021
World Skate Center verhuist einde van dit jaar -wanneer de huurovereenkomst afloopt, naar de Kaaihallen op de Tramkade.

De Tramkade is dé plek voor de Urban Scene.  De huurovereenkomst voor de huidige locatie van WSC loopt 31 december as af. Daarom hebben WSC en de gemeente samen gekeken naar een nieuwe plek. Deze is gevonden op de Kaaihallen waar  WSC de activiteiten voortzetten, totdat in augustus 2025 de herontwikkeling van de Bossche Stadsdelta  begint. De Kaaihallen zijn eigendom van de gemeente. Het WSC en de gemeente blijven ondertussen met elkaar in gesprek over een definitieve plek voor het WSC.
.....
Links een deel van de Kaaihallen op het terrein van voor heen Koudijs aan de Tramkade. foto © paul kriele, 25 mei 2011.

Wethouder Huib Van Olden: “We willen voorkomen dat het WSC met al haar Urban activiteiten verdwijnt op de Tramkade. Of zelfs helemaal verdwijnt uit de stad. Daarom maken we de verhuizing naar de Kaaihallen mogelijk. Daarmee zorgen we ervoor dat er volop aanbod van Urban activiteiten blijft. Op de Tramkade kunnen bezoekers en sporters blijven genieten van skateboarden, Inline skaten, BMX’en, stuntsteppen, muziek en cultuur.” 

Jos Sleegers, algemeen coördinator WSC: We starten zo snel mogelijk gestart met het gereed maken van de Kaaihallen. Hiervoor moeten de hallen bouwkundig worden aanpast. Om de kosten te beperken, wordt voor de inrichting een groot beroep gedaan op het WSC. Zij zorgen zelf voor een groot deel voor de inrichting. Deze inrichting wordt circulair gerealiseerd. Dat wil zeggen dat het overgrote deel van alle voorzieningen (b.v. wanden, plafonds, losse units en alle skate-elementen) demontabel en herbruikbaar is en meegenomen kan worden naar een andere, definitieve locatie.

Verhuizing De verhuizing gebeurt dit najaar. In de tussenliggende periode worden de Kaaihallen gereed gemaakt en kan het WSC de huidige hal aan de Buitendijk blijven gebruiken tot aan de Olympische Spelen van Tokyo, komende zomer.