Oud wethouder Frank van Beers neemt afscheid van Cello

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-01-2021 | Gewijzigd op: 27-01-2021
Oud wethouder in Den Bosch Frank van Beers, later burgemeester van Mill, neemt per 1 februari 2021 afscheid van Cello in verband met pensioen. 
 


Bestuursvoorzitter van Cello Frank van Beers die  op 20 januari 2016, bij zijn 60ste verjaardag, de koninklijke onderscheiding kreeg toegekend van
Ridder in de Orde van Oranje Nassau.


foto © paul kriele,  20 januari 2016..

Frank van Beers, die begin jaren negentig wethouder was in Den Bosch en via een wethouderschap in Rosmalen[vanaf 1994] daarna een carrière maakt als burgemeester van Mill aan de Maas vanaf 2000-2006, neemt afscheid als bestuursvoorzitter bij Cello.
Van Beers [*Boxtel, 1956] werd in 2012 tot directeur bij zorginstelling Cello benoemd. Een instelling voor verstandelijk gehandicapten Het echtpaar Frank en Marianne van Beers heeft zelf een tweeling dat verstandelijk gehandicapt is. Dat staat te lezen in een artikel in het Brabants Dagblad van Paul Roovers dd. 26012021.die hem uitdaagt zijn beste plezierigste tijd te noemen, maar daar waagt Van Beers zich niet aan.

Waar het ging om mensen te verbinden, daar vond ik het beste mijn draai. Want verbinden was mijn kracht. Van Beers is ook iemand die alle tijd neemt. Dat blijkt wel uit zijn verhaal. Door zijn privé situatie en bijna van zelfsprekend zijn werk bij Cello, ligt die karaktereigenschap ook voor de hand. Maar de bestuurder, op politiek en sociaal vlak, straalt ook rust uit. Van Beers neemt voor elk van zijn gesprekspartners of medewerkers ook alle tijd: ‘Steeds luisteren naar de kennis en ervaring van anderen,’ zegt hij in dat gesprek. Zelfs of zeker naar de cliënten van Cello, zoals hij dat met zijn twee zonen heeft geleerd. Wat dat betreft verwijst hij naar het streven bij Cello om die cliënten ook zelf mee te laten praten. In die ontwikkeling is Cello al ver gevorderd. Deze foto is gemaakt op 20 januari 2016 bij de uitreiking van de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Van Beers werd ook provinciaal onderscheiden met het beeld van Hertog Jan te paard, vanwege zijn verdienste voor toen hij op 8 augustus 2012 afscheid nam als voorzitter van de Raad van Gezondheid. Daarnaast was Van Beers ook voorzitter van de stichting Oorlogs-en Verzetsmuseum i n Overloon [2008-2016].Hij bekleedde ook nog tal van bestuursfuncties bij ‘de Kerk en op gebiéd van sport en cultuur.