Na twee weken Elf Elf sterke stijging besmettingen/positieve testen

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-11-2021 | Gewijzigd op: 24-11-2021
....
Burgemeester Mikkers staat nog steeds achter zijn besluit Elf Elf -gecontroleerd ! - door te laten gaan. 
Het lijkt er sterk op dat 12 dagen na Elf Elf in Noord-Brabant de toename van positieve testen : 23043 [meer dan 49% tov van de vorige week], 
afgeleid kan worden van de viering van Elf Elf. Er melden zich ook ook 7597 nieuwe, door corona,  positief besmette personen. Een deskundige spreekt hier zich, dan wel  niet expliciet, maar wel suggestief daar over uit. Jos van de Sande van de GGD, zegt dat '.. hoogstwaarschijnlijk er een verband ligt met de feesten op 11 november jongstleden. Vanaf 15 november2021 maakt de besmettingslijn in Den Bosch een extra knik omhoog.'
Volgens de provinciale cijfers scoort  Den Bosch [+159%] tov Breda [+118%], Tilburg [+85%] en Eindhoven [+117%] veel hoger voor wat betreft positieve coronatests. 
Om dat met cijfers te kunnen staven zou je alle positief geteste personen daarover moeten bevragen [of zij Elf Elf hebben gevierd..] .
In Oeteldonk stortten zich 25.000 merendeels Bosschenaren in het carnavalsgedruis.Overigens veel meer dan in Tilburg en Eindhoven.
Kort ervoor lag de besmettingsgraad voor Den Bosch nog onder het landelijk gemiddelde.

Elf Elf: gecontroleerd carnaval vieren
Burgemeester Jack Mikkers liet toen de viering op Elf Elf toe. Mikkers schatte in dat het beter was het feest gecontroleerd door te laten gaan dan het af te gelasten en de horeca op slot te doen. Mikkers sprak toen in de media dat hij geen middel had om de horeca te sluiten. Maar dat werd door andere - juridisch gekwalificeerde - personen tegen gesproken. Het kon wél, als hij zijn besluit aangaf als een noodverordening. Mikkers zegt in het Brabants Dagblad  [dd. 22112021] dat hij nog steeds achter dat besluit staat.
Een dag later werden er door het kabinet strengere maatregelen afgekondigd...
.