Modehuis Clous op de Schapenmarkt bestaat 70 jaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-02-2021 Modehuis Clous op Schapenmarkt bestaat 70 jaar
 
-Modehuis Clous op Schapenmarkt 25-27. 
-Hieronder: Snellestraat met  rechts, naast de loop van de Binnendieze, de twee pandjes van Clous. Voor het rechter pand lopen plannen voor de verbouw tot appartementen. 

foto's © paul kriele, 19 februari 2021.

Het Modehuis Clous op Schapenmarkt 25-27 bestaat 70 jaar. Dat is stilletjes en heel bescheiden gevierd: geen uitstapje en ook gen diner. Het personeel gaf een spiritueel- in bloemen verpakt- cadeau.
Clous is in 1951 opgericht bij de overname door het echtpaar Clous-Köhler [*1920 +2010] van de op Schapenmarkt 25 gevestigde modezaak. In dat jaar nam  Joop Clous, voorheen werkzaam bij C&A, de damesmodezaak Boelaars over. Vanuit die locatie groeide de zaak met het buurpand op nummer 27 erbij. In de jaren 80 werden aan de Bossche moederzaak, vestigingen in Eindhoven en Waalwijk toegevoegd.
Clous heeft zich door aanpassingen en met het in de pas lopen van ontwikkelingen in de mode en met vernieuwingen van het interieur staande weten te houden.
Als particuliere onderneming is het een van de laatsten der Mohikanen in ondernemend Den Bosch, een bedrijf dat vergelijkbaar is met de inmiddels verdwenen zaken AF Jansen, Suisse en Frits van der Ven.
In de voetsporen van het huidige zakenpaar Peter en Meddy Clous staat een nieuwe generatie klaar om de zaak voort te kunnen zetten.
Bouwplannen 
Er liggen nog wel bouwplannen op de tekentafel. Het is de bedoeling om een van de twee panden gelegen achter de zaak in de Snellestraat, te verbouwen tot appartementen. Maar onder meer door de coronacrisis zijn die plannen vooruit geschoven.