Op Rietveldenweg: Centrum voor kansrijke startups

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-04-2015 | Gewijzigd op: 23-04-2015
In het BIM-complex De Rietvelden op de Rietveldenweg start - na een opknapbeurt - op initiatief van de gemeente, de Bossche Investeringsmaatschappij BIM en de stichting OndernemersLift+ een nieuw bedrijvencentrum dat uitsluitend toegankelijk is voor kansrijke innovatieve startups in ICT, Health en/of Agrifood. 
Het centrum gaat ‘De Jamfabriek’ heten, naar de vroegere jamfabriek van De Gruyter aan de Veemarktkade, de achterzijde van de huidige DG-fabriek zijde Industriehaven.

De initiatiefnemers investeren samen zo’n 1 miljoen euro. Na een selectieprocdure van de kandidaten mogen de meest kansrijke start-ups zich twaalf maanden kosteloos vestigen in het centrum. Ze krijgen businesscoaching van OndernemersLift+ en mogen kosteloos gebruik maken van experimenteerfaciliteiten bij HAS Hogeschool, Avans Hogeschool en Koning Willem I College.
De Rabobank ondersteunt hen bij hun financiële plannen.
Maurice Horsten, directeur van de BIM: “Een starterscentrum voor innovatieve ondernemers waar naast huisvesting ook verbinding, ondersteuning en hulp bij het zoeken naar financiering wordt geboden, sluit naadloos aan op de strategie van de BIM om de economische bedrijvigheid in ’s-Hertogenbosch te stimuleren.”
Naar verwachting wordt De Jamfabriek in september 2015 geopend.

>> Zie voor meer info Ondernemersliftplus of de BIM