BAM Techniek gaat de Jamfabriek herontwikkelen

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-06-2020 | Gewijzigd op: 11-06-2020
BAM Techniek gaat de succesvolle Jamfabriek aan de Helftheuvelweg herontwikkelen naar een gethematiseerd bedrijfsverzamelgebouw.
 
Beeld van de getransformeerde Jamfabriek in voorheen Dupont aan de Helftheuvelweg.
.......................................

In opdracht van de NV Bossche Investerings Maatschappij  [BIM]  start BAM Techniek met de herontwikkeling van de Jamfabiek aan de Helftheuvelweg. Bij die aanpak transformeert de BAM de vijftigarige Jamfabriek in een gethematiseerd bedrijfsverzamelgebouw voor ondernemers in de Foodsector. Tegelijkertijd wordt het pand gemoderniseerd en verduurzaamd.
Het uit vijf met elkaar verbonden gebouwen krijgt een entree van glas eneen betere verbinding van de bestaande bouwvolumes en verdiepingen.
Met de nieuwe indeling komt er ook een nieuwe receptie, vergaderruimten,  R&D-ruimte, proefkeuken en een auditorium.

Bij die aanpak legt installateur Verstappen van Amelsfoort ook een nieuwe energiezuinige installatie aan, zodat het pand Bijna Energie Neutraal [BENG]  wordt.
 
Bericht van 20 oktober 2016: Jamfabriek met meest succesvolle start-ups 
Dinsdag 29 september 2015 opende het dynamische starterscentrum De Jamfabriek haar deuren voor de eerste kansrijke ondernemerstalenten: Care Culinair, iotspot, Value Engineers en Netscalers.
Vandaag, donderdag 20 oktober, ruim een jaar later, nemen zij officieel afscheid van De Jamfabriek. De BIM neemt echter geen afscheid van hen: wethouder Hoskam opende vandaag officieel de deuren van De Jamfabriek NXT waar deze succesvolle startups verder kunnen groeien.
 
Wethouder Jan Hoskam, die de nieuwe Jamfabriek NXT opende. Links Maurice Horsten, directeur BIM.

Ondernemerstalenten koesteren in De Jamfabriek
Kansrijke startups, actief in de sectoren AgriFood, Health en ICT, krijgen - na een selectieprocedure – een vliegende start: een jaar lang gratis huisvesting én ondersteuning in de vorm van coaching en begeleiding van partners OndernemersLift+, Rabobank, EJP accountants & adviseurs, Snijders Advocaten en C-law.
Wethouder Hoskam: “Innovatieve startups hebben de toekomst. Deze ondernemerstalenten moeten we koesteren voor de stad.'
The NXT step in De Jamfabriek NXT
“Naarmate het einde voor de startups in zicht kwam, veranderde geleidelijk hun behoefte aan coaching en begeleiding. Tijd om met elkaar aan tafel te zitten en een volgende stap te zetten: een scale-up programma in De Jamfabriek NXT.
daar krijgen de start ups niet alleen een dynamische en inspirerende werkomgeving, maar ook een intensieve 1:1 begeleiding door een mentor.
 

Terug naar boven