Windpark De Rietvelden geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-10-2021 | Gewijzigd op: 18-10-2021
 
Zicht vanaf richting 'Engelen' [waar aan de Graaf van Solmsweg de windmolen staat die vrijdag 15 oktober 2021 centraal stond], op de windmolen op terrein van Heineken met de talrijke  zonnepanelen op het dak van de brouwerij.
 

Vrijdagmiddag 15 oktober 2021 is in het bijzijn van wethouder Mike van der Geld en vele betrokkenen* [die aan de totstandkoming hebben bijgedragen] bij de windmolen aan de Graaf van Solmsweg, officieel het windpark Rietvelden geopend. Daar staan op initiatief van Heineken, containerterminal BCTN, de firma Barten en de familie Pennings, de coöperatie Bossche Windmolen West[BWW] en duurzaam energie bedrijf Pure Energie vier windmolens. BWW en Pure Energie zorgen voor de ontwikkeling en bouw en dat de elektriciteit bij Bossche firma’s [Heineken en BCTN] en huishoudens komt. Drie van de vier, waarvan een op het terrein van Heineken staat, leveren elektriciteit aan de brouwerij. Het volledige elektriciteitsgebruik van Heineken Den Bosch wordt geleverd door tal van zonnepanelen op het dak van de brouwerij en het Windpark Barrepolder in Zoeterwoude. BCTN heeft voor haar container vervoer, naar België en Nederland [o.a. Heineken] intussen een elektrisch aangedreven schip ingezet dat gevoed wordt door in Den Bosch opgeladen batterijcontainers waardoor de CO2 uitstoot van deze schepen is gestopt.

*Door 15% deelneming werden 540 Bossche huishoudens lid van de coöperatie BWW. Zij delen in de opbrengst van de windmolen aan de Graaf van Solmsweg door een jaarlijkse korting op de energierekening. Ook niet leden kunnen stroom afnemen door klant te worden van Pure Energie.