Opening Heineken' distributiecentrum H&B

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-06-2010 | Gewijzigd op: 26-06-2010
Vanmiddag -vrijdag 25 juni 2010 - heeft Commissaris der Koningin Wim van de Donk het 55.000 m² grote distributiecentrum H&B Logistics op de Rietvelden officieel met een druk op de knop geopend.
Heineken is de grootste gebruiker van dit centrum dat gelegen is vooraan in de Boksheuvelstraat/Rietveldenweg.

 H&B logistisc is van Heineken en kost 30 miljoen euro. H&B uit Bergen op Zoom is de exploitant die het kan doorverhuren aan bijv.  Coca Cola en andere groothandelaren van drank en/of groenten.  De fanfare tegen het eigen logomerk.
De Heineken fanfare in aantocht marcherend voor het H&B logisticslogo langs. foto's © paul kriele, 25 juni 2010.

Het distributiecentrum op de Rietvelden is van Heineken en kost 30 miljoen euro. H&B uit Bergen op Zoom is de exploitant die het kan doorverhuren aan bijv. Coca Cola en andere groothandelaren van drank en/of groenten.
De laser gestuurde heftrucks scheelt Heineken aan personeel en levert ook minder milieuschade op.

Commissaris Van de Donk geeft met een druk op de knop het startsein voor de onbe,mande heftruck die - rijdend door een wit/blauw lint -met een krat Heineken bier komt aanrijden [rechts] . Het interne transport verloopt voortaan grotendeels via laser gestuurd eheftrucks. De automatisch gestuurde heftruck met kratten Heineken bier, waarvan er duizenden in de hal staan..
 Het immense interieur van Hartog & Bikker Logistics op de Rietvelden. foto's © paul kriele, 25 juni 2010.

zie ook het  oorspronkelijk bericht over de verkoop van het centrum door Heineken aan H&B dd. 3 november 2008.

Op het voormalige Michelinterrein, aan de andere kant van de brouwerij, is het nieuwe logistiek centrum van 55.000 m². gerealiseerd. Het terrein langszij de Rietveldenweg werd door Heineken in 2006 aangekocht.
Dit H&B logistics vormt de concentratie van de diverse hallen en loodsen die nu aan de Rietveldenweg en de Zandzuigerstraat in gebruik zijn.
Hartog & Bikker Logistics [H&B Logistics] huurt die grond weer van Heineken en exploiteert op zijn beurt het Logistiek Centrum, dat voor het grootste door Heineken gebruikt gaat worden. Naast de Bossche brouwerij zijn er nog andere huurders van dat kaalslagterrein dat eerder eigendom was van Arriva.
Het vervoersbedrijf uit Heerenveen blijkt maar een kleiner deel dan aanvankelijk werd ingeschat, nodig te hebben voor een busstation met kantoren, garages, gas-benzinepompstation en technische diensten.

Terug naar boven