Na vertrek van Van Erp wordt Rietvelden schoon

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-09-2011 Het moment komt in zicht waarop Bedrijfsterrein de Rietvelden gevrijwaard raakt van vervuilende industrie/bedrijven.
Door aankoop door de gemeente van het perceel van Metaalhandel Van Erp aan de Zandzuigerstraat hoek Zandzuigerkade raakt het terrein bevrijd van vervuiling door koper en ijzerresten. Die grondvervuiling vormde voor Heineken hinder bij de waterwining voor de bierproductie. Eerder vertrok al metaalhandel Huiskes.

-Boven: Op het nieuwe bedrijfsterrein was al eerder een centrale van Essent neergestreken. Op die plek stonden de tanks van Shell die ook voor vervuiling zorgde.
-Rechts boven: De hoek in de Zandzuigerstraat waar het terrein van Van Erp met Heineken samenkomt.
-Rechts: Vorig jaar werd een begin gemaakt met de herstructurering van het bedrijfsterrein achter [noordelijk] van Heineken richting Zandzuigerkade.
Maar het proces van sanering duurt al 20 jaar
.

foto's © paul kriele, 9 september 2010.

Van Erp kan door aankoop door de gemeente van Heinekengrond aan de Ketelaarskampweg naar die locatie verhuizen. Daarvoor moet de metaalhandel  € 1,650 miljoen betalen.
Maar voordat er echt geen gevaar van vervuiling meer bestaat dient de gemeente ook nog de oude grond van Van Erp te saneren, wat een kleine ton gaat kosten. 
De hele procedure van verhuizen, saneren en bouwrijp maken van het stuk terrein tussen Heineken en de Dieze [foto's boven], waar ook Metaalbedrijf Huiskes zat en de tanks van Shell stonden, wordt eind dit jaar verwacht. Pas volgend jaar kan het in gebruik worden genomen bij voorkeur, zoals de gemeente aangeeft, voor Food &Health-verwante industrieën.