Foto-impressie Opening Bossche Zomer aan Waterkant bij Citadel

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-07-2021 | Gewijzigd op: 02-07-2021
Donderdagnamiddag 1 juli 2021: Opening en een jarig bestaan Bossche Zomer op terras van Waterkant bij de Citadel 

Vanaf het terras De Waterkant bij de Citadel werd donderdagmiddag 1 juli 2021 de Bossche Zomer 2021 geopend. Dat gebeurde met de blazers van de Koninklijke Harmonie met onder meer een Bossche Ouverture [componist Bert de Vrees]. Ook was daar een kleine afvaardiging van Bosch [boten]Parade.
Klapstuk was een jonglerende stuntman, lid van het Flyboardteam[.com] die optrad vóór het terras van het waterknooppunt Dieze, Binnendieze en Binnenhaven en kanaal. Daar legde deze stuntman -dan weer uitgerust met rook en vuurwerk en dan weer met een Bossche Zomervlag, ook nog eens het met genodigden volgepakte terras Waterkant, vast met een selfie stick.
-Hierboven: De opening van de Bossche Zomer 2021 met de Burning Demons Prelude uit Bosch Parade 2019 van Eric Vink van het Sociaal Theater.
De blazers van de Koninklijke Harmonie olv Sjef Ipskamp, die o.a. een Bossche Ouverture speelden.
-Hieronder: Openingsstunt van het Flyboardteam die de toeschouwers uitdaagde hem al zwaaiden te begroeten voor een selfie
. foto's ©henk van esch, 1 juli 2021.
 
Deze twee foto's stonden er donderdagavond 1 juli 2021 als  voorproefje al op. De stuntman van Flyboardteam.  foto's  © paul kriele, 1 juli 2021. 
....................

Tekst gaat verder onder de foto-impressie
 
-Hierboven: Karin Rademaker [lichte regenjas]  van Central] en de wethouderstafel met Huib van Olden, Mike van der Geld en achter hem, deels zichtbaar, Jan Hoskam. Rechts aan tafel de nieuwe directeur Cultuur Jeroen van der Zweth. Uiterst rechts directeur van de Bossche Zomer Huibert Wilschut.
-Hieronder: Onder meer links  vooraan Joost Hansum directeur Stadsbeheer. en middenin met baard wethouder Ufuk Kâhya
.foto's © henk van esch, 1 juli 2021.
 
-Hierboven: Toespraak door Jeroen Dona, directeur Libéma, met er voor de wethouders Huib van Olden en Jan Hoskam.
-Boven: Links Karin Rademaker in gesprek met wethouder Jan Hoskam. Aan tafel onder meer middenin Paul Hilders wijkmanager.
-Hieronder:Indruk van het terras aan de Waterkant bij de Citadel.

foto's © henk van esch, 1 juli 2021. 
 
Er waren uiteraard ook toespraken, zoals een welkom en inleiding door de directeur van Bossche Zomer Huibert Wiltschut, hdie et succes van de Bossche Zomer roemde. Wilschut:'De eerste editie was nog maar een ‘overlevingsstrategie’, maar die strategie wordt intussen door enkele steden gekopieerd. Dat succes bleek al vorig jaar waarover een op drie van de ondernemers meer bezoekers ervoeren en een op de vijf zeiden dat ze meer geld verdiend hadden,' voegde de directeur van de Bossche Zomer er ter bevestiging aan toe.
Wilschut besloot dat er voor de editie 2021 al 150 ideeën zijn ingediend, maar dat kan nog de hele maand juli. Het gaat in Bossche Zomer om cultuur [muziek en theater] en ontmoeten op de vele terrassen in de stad die verdeeld is in kwartieren waar tien hotspots boven uitsteken.

Huibert kondigde vervolgens Jeroen Dona als volgende spreker aan. Dona is met de succesvolle horeca-ondernemer Jacques van Geffen [o.a. DIT] en Alex Kuenen [directeur TheateradParade] , lid van de stuurgroep Bossche Zomer. Dona zag deze tweede editie met een opening wederom als de eerste keer zich in de kou afspelend. 'Maar,' zei de directeur van Libéma: ’Er is geen zomer zo leuk als in Den Bosch. In ontmoeten daarin is Den Bosch ten voeten uit’.
Van de vijf wethouders van wie er vier [Huib van Olden, Mike van der Geld, Jan Hoskam en Ufuk Kâyha] aanwezig waren, haakte Jan Hoskam in op het mindere weer, door dat positief op te pakken. Hoskam: ‘Het was aan het begin van Bossche Zomer [2020] een van de wensen: mooi weer en een goede omzet. Hoskam: ’Den Bosch heeft met dit evenement er een nieuw product bij. Op alle 365 dagen van het jaar is er in de stad wat te doen. Vorig jaar gingen de mensen op vakantie in eigen stad. Daar zijn telkens nieuwe bijzondere plekjes te bekennen. Zoals Karin Rademaker van Central het pleintje bij Dieske heeft omgetoverd tot een prachtige horeca trekpleister. Laten we proberen elke jaar een nieuw bijzondere plekje te ontdekken,‘ zo sprak Hoskam.
 
 
 
 


Bij wat cultureel entertainment van de blazers van de Koninklijke [de ‘Bossche Zomer Ouverture’’ ] en theateracts door theatermannen van Bosch Parade [o.a. Olivier van Brabant] werden de genodigden uit de keuken van pop-up restaurant de Waterkant van drank en lekkere hapjes  voorzien.

Terug naar boven