Bossche Zomer en Vocalisten Concours

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-08-2021 Op 1 juli is in ’s-Hertogenbosch de Bossche Zomer van start gegaan. Tot en met 5 september vinden er diverse initiatieven in en rond de stad plaats. Deze variëren van tentoonstellingen, culturele activiteiten tot een platenbeurs en concerten.
International Vocal Competition ’s-Hertogenbosch (IVC) draagt hier op 29 augustus, 3 en 4 september programmatisch aan bij. Laureaten van IVC verzorgen dan mooie zomeravondconcerten in de Paleistuin en op het Voorplein van het Noordbrabants Museum.

Zondag 29 augustus 2021 brengen mezzosopraan Anna Trombetta en gitarist Odée Mertzweiller in het programma Van Sicilië tot South-Carolina een muzikaal verhaal over immigranten die naar Amerika vertrokken. De Amerikaanse Trombetta – afkomstig van Italiaanse ouders – vertolkt muziek van zowel Europese immigranten als folksongs en spirituals. Het concert vindt plaats in de Paleistuin van het Noordbrabants Museum van 19:30 tot 20:30 uur.  Reserveren via: https://www.theateraandeparade.nl/programma/ivc-van-sicilie-tot-south-carolina/4921
Vrijdag 3 en zaterdag 4 september 2021 treden sopraan Kelly Poukens en mezzosopraan Melina Meschkat op in de serie Opera bij van Drakestein. Terwijl het publiek geniet van een uitgebreid driegangen diner inclusief wijnarrangement, koffie en nazit brengen Poukens en Meschkat prachtige werken uit verschillende opera’s van Mozart, Bizet, Gershwin, Offenbach en Puccini. Zij worden hierbij begeleid door pianiste Heleen Vegter. De avond op het Voorplein van het Noordbrabants Museum begint om 18:30 uur. .
Reserveren via: https://thuisbijvandrakestein.nl.
Najaar IVC: LiedDuo 2021
IVC organiseert in november de 54e editie van het concours waarin dit jaar het LiedDuo centraal staat. Veertien duo’s bestaande uit een zanger(es) en zijn/haar vaste pianist(e) strijden in november om de Eugène Pannebakkerprijs. Bijna 100 kandidaten stuurden een YouTube-filmpje in om deel te nemen aan de voorrondes.
Op 18 en 19 november vinden de halve finales plaats mét publiek.
De finale van het LiedDuo 2021 wordt gehouden op 21 november.

Rond het concours worden diverse activiteiten voor het publiek georganiseerd. Zo verzorgt tenor Christoph Prégardien een recital met de volledige Dichterliebe van Schumann, vinden er recitals door laureaten plaats, net als masterclasses, een kindervoorstelling rond het klassieke lied en een wereldpremière van het nieuwe prijslied Het Goud van Vermeer van componist Bart Visman en tekstdichter Marc Pantus. De kaartverkoop start 15 september en loopt via de website van de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch: www.verkadefabriek.nl
Voor meer informatie: www.ivc.nu