Dinner Train vertrok zondag voor Quiet Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-10-2022 Een volle Dinner Train vertrok zondag voor Quiet Den Bosch
Passagiers in de Dinner Train gerealiseerd dankzij giften door Quiet Den Bosch.
foto's ©  jimmy suarez, 16 oktober 2022,

Zondag 18 oktober 2022 verliet een volle Dinner Train maar liefst twee keer vanaf ‘s-Hertogenbosch Centraal voor een bijzondere rit. Het  treinrestaurant was beschikbaar gesteld voor Quiet Den Bosch, een stichting die zich inzet tegen armoede. Met die rit vierde stichting haar vijfjarig jubileum. De treinkaartjes werden verkocht voor mensen die leven in armoede en op die manier zorgen voor een moment van geluk.
Er kwamen ruim 200 donateurs die geld aan een kaartje uitgaven.
In de voorafgaande promotie van deze rit trok Quiet  door de Bossche binnenstad . Meerdere vrijwilligers, sponsoren, bekende en onbekende Bosschenaren namen plaats in de coupé en gingen het gesprek aan. Via een QR-code kon men een treinkaartje doneren.

“Wat men vaak niet weet is dat er naar schatting zo’n 9400 huishoudens in Den Bosch in armoede leven. Waarvan er 950 zijn aangesloten bij Quiet Den Bosch. Voor onze members zorgen we samen met sponsoren en donateurs voor geluksmomenten zoals gratis fietsreparatie, of een eventkaartje.

Wereld Armoede Dag
Vandaag, maandag 17 oktober 2022, is het Wereld Armoede Dag. “Wat we vooral niet willen is dat we de ogen sluiten voor armoede. We blijven geluksmomenten creëren en zorgen voor een glimlach op iemands gezicht. De jubileumviering was mogelijk door alle donaties en zeker ook de bijdragen van onze sponsoren.