Bossche Haringparty in tuin Brabants Museum: opbrengst 30. 400

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-06-2022 | Gewijzigd op: 25-06-2022
De Lions Club ’s-Hertogenbosch Bastion organiseerde op donderdagavond 23 juni 2022  de jaarlijkse Bossche Haringparty in de tuin van Het Noordbrabants Museum. Die party is een ontmoeting van Bossche ondernemers die daar door een veiling tegelijk een lokaal goed doel mee financieren. Deze ondernemers  brengen op affiches aangekondigde producten en bepaalde dienst en of evenementen in, waarop geboden kan worden: zowel lokaal als online. De veiling sloot om 20.15 uur met meer dan 400 biedingen.
Voor het bord met de 30 veilingstukken toont Colette van den Elshout het vaatje haringen van Vish. Dat kon op een haringparty natuurlijk niet ontbreken.Links van Colette Nathalie Baros. 
foto © paul kriele, 23 juni 2022

De aan deze ontmoeting gekoppelde veiling van door ondernemers ingebrachte, soms waardevolle en anders originel stkuken, bracht € 30.400 op. Er zaten reisaanbiedingen bij, of logies in Hotel De Haverkist in de  Korenbrugstraat /hoek Kruisstraat of  een race op circuit Zandvoort, of een Aziatisch diner in restaurant  De Stadt  in de Kruisstraat,  of een race simulator.
Aziatisch menu bij Eetbar De Stadt Kruisstraat F1 Racing Simulator Logies in Hotel
De Haverkist Kruisstraat

De Groenewouds...
De jaarlijkse Haringparty van Lions 's-Hertogenbosch trok een grote belangstelling. Dat kwam mede door het mooie zomerweer.  De veiling  had af en toe een zetje nodig. Maar de opbrengst loog er niet om: € 30.400.Dat bedrag is een optelsom  van  inkomsten uit sponsoring donaties en de veilijng, aldus Colette van den Elshout. Colette en Nathalie probeerden tussneeoor nog wat veilingstukken te slijten, onder meer aan de gebroeders Groenewoud, te weten  John met een bod van  € 600, daar bovenop Jimmy met €  850 voor een vaatje haringen, maar toen Bill uitgedaagd werd bleef het stil.....
Het was  praten en ontmoeten bij een glas mooie Chardonnay of een koel biertje. De haringen, verzorgd door Visch hadden gretig aftrek. foto © paul kriele, 23 juni 2022

De opbrengst, in een cheque vervat,  mocht de leiding van Hambaken Connect:  oprichter Youssef Noudri en Siham Amriui na afloop in ontvangst nemen. 
Het moment waarop Lions voorzitter Matthieu Vos aan Youssef Noudri en Siham Amriui de cheque overhandigd. foto © paul kriele, 23 juni 2022.

In zijn welkom sprak de president van de Lions 's-Hertogenbosch Matthieu Vos. Vos memoreerde  dat het twee jaar geleden is dat de Haringparty hier in de museumtuin plaats vond. Vervolgens stelde Vos de initiatiefnemers van Hambaken Connect aan de toehoorders voor. 
De twee vertegenwoordigers van Hambaken Connect, initiatiefnemer Youssef Noudri en Siham Amriui hielden een korte toespraak.waarin zij hun dank uitspraken hier aanwezig te mogen zijn. 

* Hambaken Connect is een jeugd-en jongerenwerk in Noord. De vrijwilligersorganisatie biedt jeugd perspectief inzake vraagstukken en helpt hen daarmee een eind op weg. Daarnaast organiseert Hambaken Connect activiteiten die voor hen als ontmoetingsplaats dienen zoals bijvoorbeeld een leesclub, kick boxen en een girlsclub.De leiders vormen een sorot vliegwiel voor hun jeugd die ze aan een stapje verder op de maatschappelijke ladder wollen helpen.
Nog even een speciale groepsfoto van de vrijwilligers van Hambaken Connect.
foto © paul kriele,  23 juni 2022.


Terug naar boven