Knillis Lijsttrekkersdebat van zondag 20 februari 2022.

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-02-2022 | Gewijzigd op: 22-02-2022
Knillis 20-02-2022 Lijsttrekkersdebat
Op het lijsttrekkerdebat van zondag 20 februar 2022 bij Knillis verdedigde wethouder Roy Geers (RB) zijn straffe huisvestingsbeleid, maar volgens lijsttrekker Adriana Hernández (50plus) leidde dit tot een grotere armoedekloof. En daar zijn vooral de ouderen, die vaak net maar aan het werk komen en de mensen met een AOW uitkering de dupe van. Adriana stelde voor om net als in Tilburg een zilverlening, een initiatief van 50PLUS, te gebruiken. Dit is voor de gemeente een betaalbaar initiatief van € 14000. Roy vindt dat  omslachtig, niet werkbaar en veel te duur.
Beluister hier onze podcast “Den Bosch is een gezellige stad”, stelde Adriana die 27 jaar geleden vanuit Mexico-stad in Den Bosch was komen wonen.De vele hartelijke contacten met buurtbewoners en allerlei activiteiten in de wijken vielen meteen op.
Zo reageerde ze, met applaus van het publiek, op de ingebrachte stelling, hoe het eigen karakter van de wijken te behouden, van Roy Geers.
..
Lijsttrekker van Rosmalens Belang, wethouder Roy Geers en lijsttrekker  Adriana Hernández van 50PLUSbij Knillis in debat over sociale woningbouw.
 

Toen Geers aantrad als wethouder was het behoud van het eigen karakter een van zijn speerpunten. In zijn ogen moest het karakter van de omliggende kernen, Rosmalen, Empel, Vinkel, Engelen en Bokhoven meer aandacht krijgen in het woningbouw beleid van de gemeente.
50PLUS lijsttrekker Hernández wilde vooral wijken in de stad met een meer eigen en diverser karakter. Er zijn daar te weinig (sociale) huurwoningen gebouwd. Roy antwoordde dat er een verschil was tussen de landelijke wijken en dorpen en de grootstedelijke wijken.
Ook reageerde Geers op een vraag uit het publiek [van oud wethouder Guus Paanakker] dat hij als wethouder te kampen had met een erfenis van het vorige stadsbestuur. Paanakker vroeg hoe het nu met het GZG-terrein zat. Volgens Roy had hij het voor elkaar gekregen om het aandeel huurwoningen van 20% naar 40% te brengen. Dat kon door de oude verpleegstersflat Bloemenkamp te laten bouwen tot sociale huurwoningen.
Adriana schamperde: “Ja op papier klopt het maar het is wel ergens een achteraf oplossing. Ze staan nauwelijks aan de rand”. Waarop Roy repliceerde: “Het staat op een mooie toegankelijk plaats, met uitzicht op de Zuid-Willemsvaart en het is dicht bij de stad. Wat wil je nog meer?”. Adriana vond echter dat Roy zich niet aan de afspraken had gehouden over de verhouding huurwoningen en koopwoningen hetgeen aanleiding was voor wat reacties onder de toehoorders.

Terug naar boven