Willemspoort

Willemspoort heet de nieuwe wijk Oostelijk van het nieuwe Jeroen Boschziekenhuis, met nog meer Oostelijk daarvan het Koning Willem 1-College en twee parkeergarages
Een garage ten oosten van het ziekenhuis voor bezoekers en bewoners van de nieuw aan te leggen wijk Willemspoort en een parkeergarage westelijk voor het personeel van het ziekenhuise [nu zomer  2009 in aanbouw] en als opvang van het daar ook aan te leggen transferium dat eerst bij het KW1-college zou komen en nu ook nog daar ligt.

Willemspoort is het meest recente [naast Paleiskwartier] zuidelijk gelegen stadsdeel in wording. De naam is afgeleid van Willem I [kazerne daar in de buurt].
Een serie flats kwam al klaar in 2018 . Momenteel, in 2021 werd de bouw aagekondigd van het deel dat Zuidelijk van de randweg door Wilemspoort komt te liggen en  op een dijk na grenst  aan de Gement. 

Bericht van 5 februari 2018  over Willemspoort
https://www.bastionoranje.nl/index.php?pagina=nieuws&categorie=125&artikel=15922

Laatste artikelen binnen de categorie Willemspoort:

Bouw Willemspoort [500 woningen] vangt dit jaar aan.

Bouw Willemspoort [500 woningen] vangt dit jaar aan.

Gepubliceerd op: 22-07-2022 | Gewijzigd op: 0
Gemeente en Heijmans ondertekenden op woensdag 20 juli 2022 hun samenwerking bij het realiseren van circa 500 woningen in Willemspoort-Zuid bij het Jeroen Boschziekenhuis.De bouwstrook ligt op de Zuidkop van Willemspoort dichtbij de Gement.
Lees meer
Gemeente sjoemelt met cijfers randweg  bij nieuwbouw Willemspoort

Gemeente sjoemelt met cijfers randweg bij nieuwbouw Willemspoort

Gepubliceerd op: 02-09-2021 | Gewijzigd op: 02-09-2021
De gemeente past de geluidsbelasting thv Willemspoort aan aan de bestaande-drukke- randweg met verouderde gegevens Daarmee gaat zij, zoals de bewoners van Willemspoort klagen, op de stoel van de projectontiwikkelaar zitten.
Lees meer
Laatste invulling Willemspoort Zuid  logiesgebouw & kinderopvang

Laatste invulling Willemspoort Zuid logiesgebouw & kinderopvang

Gepubliceerd op: 04-08-2021 | Gewijzigd op: 0
Het laatste deel van het gebied Willemspoort, dat Noordelijk van de Randweg is gelegen, wordt momenteel ingevuld/ afgerond. Naast de Kaserne bouwt Aannemingsbedrijf Drijvers een kinderopvang en een logiesgebouw.
Lees meer
Nieuwe ruimtelijke visie voor  Willemspoort

Nieuwe ruimtelijke visie voor Willemspoort

Gepubliceerd op: 11-11-2013 | Gewijzigd op: 02-09-2021
Aangepast visie over invulling Willemspoort: door marktomstandigheden fase gewijze aanpak.
Lees meer