Beleef D’n Elfde van d’n Elfde met gezond verstand /strenge handhaving

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-11-2021 | Gewijzigd op: 06-11-2021
...........

Donderdag is het d’n Elfde van d’n Elfde.  een dag die samen gevierd kan worden maar wel duidelijk op een andere manier dan Oeteldonkers gewend zijn. Met veel minder publiek en met een aantal duidelijke regels. Corona is nog steeds aanwezig en het virus zorgt weer voor meer besmettingen, zo begint burgemeester Jack Mikkers  in een appèl [dd. 5-11-2021] aan de Bossche carnavalvsvierders. Mikkers stelt dat elf elf 2021 hem door het risico van het coronavirus wel voor een dilemma plaatst.  Vrijdagmorgen 5 november 2021 was er een speciale bijeenkomst met  70 horecaondernemers. Daarin zei Mikkers ook dat er streng zal worden opgetreden.

Om de toestroom van bezoekers te reguleren, is 11-11 alleen voor kaarthouders mogelijk. Er zijn 25.000 polsbandjes verkocht.REenmaal gecontroleerd hebben bezoekers toegang tot de twee tenten en alle hiorecazaken die meedoen aan Elf Elf.  
Daarbij is er gekozen voor een afgebakend evenemententerrein in de binnenstad. Bij de horeca die meedoen is men alleen welkom met een kaartje en met een geldig coronatoegangsbewijs. In de aanloop naar de binnenstad zijn extra controleposten ingericht.
Mikkers: Laat je coronatoegangsbewijs en kaartje zien. Blijf thuis wanneer je geen toegangsbewijs hebt. Als je klachten hebt, laat je eerst op corona testen bij de GGD.
Mikkers benadrukt  dat zonder toegangsbewijs er geen toegang tot de horeca(pleinen) mogelijk is.  En buiten de evenemententerreinen is er niets te doen. En er geldt een alcoholverbod. 
Handhaven in samenwerking met de horeca
De gemeente heeft met horeca duidelijke afspraken gemaakt. Dat betekent dat er streng wordt gehandhaaft.

Fieysenstallingen
Extra gratis  fietsenstalling in parkeergarage in Sint Josephstraat  De fietsenstalling in de Kerkstraat is niet bereikbaar via de Torenstraat. 

Kijk op de site van de gemeente voor meer info [fietsenstallingen en QR-code] gemeente
De Oeteldonksche Club heeft helaas een site die niet is geactualiseerd op de huidige omstandigheden....
..