Oeteldonk last openbare viering in weekeind van 27&28 februari af

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-01-2022 | Gewijzigd op: 27-01-2022
Bericht van 27 januari 2022: Zoals eerder bericht trekt er geen carnavalsoptocht op  maandag 28 februari in Oeteldonk/
De Oeteldonksche Club  heeft nu ook besloten dat er op het station geen welkom van  prins Amadeiro XXVI en een intocht zal plaatsvinden op zondag 27 februari. Ook zal er op de Markt geen onthulling van Knillis zijn die dag.  Afgezien dat de regels dat niet toelaten valt het ook niet meer te organiseren.
De organisatie beraadt zich er nog over op welke manier -in een besloten sfeer [Brabanthallen]- de prins die zondag zal worden ingehuldigd en Knillis zal worden onthuld.

Bericht van 22 december 2021 Geen carnavalsoptocht in Oeteldonk
Geen Vrolijke gezichten bij de Vrolijke Druiven in de Bouwhal aan de Ertveldplas.
foto © henk van esch, 23 december 2021.
Met carnaval 2022 zal er geen carnavalsoptocht door Oeteldonk trekken. Dat heeft de Oeteldonksche Club besloten. Afgelasting gebeurt  vanwege de  'huidige coronamaatregelen  waarin het onmogelijk is om wagens te bouwen'.
Rinske van Kasteren, minister van Pers, Publiciteit en Communicatie: 'De bouwhallen blijven zeker dicht door de maatregelen die zeker tot 14 januari. 2022 gelden. Bovendien is een optocht die in de smalle straten van de binnenstad duizenden mensen  trekt, ontoelaatbaar. En het is nog de vraag of de wagens eind februari überhaupt door de straten mogen trekken'.
De Oeteldonksche Club maakt  rond 1 februari 2022 bekend of, en wat er met carnaval 2022 nog mogelijk is. Daarover wordt rond 1 februari 2022 de knoop doorgehakt.