Het wordt toch nog carnaval in Oeteldonk

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-02-2022 | Gewijzigd op: 26-02-2022
Het wordt toch nog carnaval in Oeteldonk:  Duizenden- veelal jongeren- de stad in
De start van het driedaags Oetendonks carnaval leverde zaterdagmiddag 26 februari 2022 duizenden bezoekers op. Een onafgebroken stoet  trok vanaf het station de stad. Op oversteekplaatsen moest het verkeer worden geregeld.
Anderen kwamen met de fiets.

'Live in Oeteldonk'
Zondagsprogramma vanuit het Amadeirohuis live te volgen via de website van de OC en op DTV Den Bosch, via je telefoon, tablet of laptop.
Op zondag 27 februari van 10.33 uur tot 17.11 uur zal de OC alle hoogtepunten van het prachtige feest live uitzenden.
Het programma
•11.11 uur: Live verslag aankomst • 11.55 uur: Live verslag wandeltocht • 13.33 uur: Live verslag ambtsketenoverdracht • 13.55 uur: Live verslag onthulling Knillis. Ga naar de website van de OC. 

Gemeente hangt vlag van Oekraïne uit als steun aan de inwoners aldaar. 


Carnaval in Oeteldonk:  Je kunt er niet meer omheen. De stad hangt vol met vlaggen en banieren in het rood-wit-geel en een enkele onderenemer siert zijn zaak/etalage in de Oeteldonkse driekleur .
Al laat het weer dezer dagen regen en vrijdag 25 februari weer storm zien. Komend weekeind stijgt de temperatuur tot boven de 10° en schijnt de zon in plaats van dat het regent. 
-Hierboven: De etalage van De Fleurist op Hinhamerstraat 97. Dit keer met oude foto's van voorgaande Peer van den Muggenheuvels. 
-Hieronder: Bloemist Claus Kapteijns onderweg naar zijn klanten met de slogan 'De Fleurist fietst deur' als variatie op 'Oeteldonk draoit deur [voor elke Oeteldonker'].

foto's © paul kriele, 24 februari 2022.
...................

Brandweer in actie voor het stadhuis
 
De brandweer bij hun jaarlijkse klus kort voor carnaval bij het ophangen van Oeteldonks banieren aan de gevel van het stadhuis.
foto © jan bouman, 23 februari 2022.

Steeds duldelijker infomatie over carnavalprogramma op zondag 27 februari 2022.
De vorige week druppelde de informatie vanuit de gemeente [burgemeester Jack Mikkers] over wat er precies zondag 27 februari 2022 rond de opening van carnaval in Oetelonk staat te gebeuren, steeds duidelijker. De feiten kwamen  druppel gewijs binnen met een extra nformatiebulletin en een 'verschenen nieuwsbericht'.. 
.. 
................
Burgemeester Mikkers stuurt weer eens een vaag bericht over hoe, wat en waar carnaval te vieren in Oeteldonk op 27 februari 2022.
In een extra informatiebulletin van vrijdagmiddag 18 februari 2022 [mail van 14.35 uur ]  staat dat Oeteldonkers  de Hoogheid  welkom kunnen heten, ook draagt de burgemeester de ambtsketen over aan Peer van den Muggenheuvel. Knillis wordt ook onthuld.
Dat lijkt veel belovend dus.
Maar in de volgende regel staat:  Niet vanaf zijn vertrouwde plekje  op de Markt maar ergens binnen. Hoe precies dat wordt nog uitgedacht. Dan lezen we dat jeugdactiviteiten in de Orangerie gebeuren. 

Invulling met feiten van opening carnaval 2022 op de Markt [Central  en stadhuis]. 
Pas dinsdag 22 februari 2022  raakten er meer details bekend,. De prins vertrekt  zondagmorgen rond 11.00 uur vanaf het bordes van Central [diens zomerpaleis] voor een wandeling  over de  Markt, door  Hinthamerstraat, via de Parade en Verwersstraat naar het stadhuis Amadeiro XXVI wordt overigens door zijn adjudant en den Peer begeleid. Op het stadhuisbordes  wordt hijt toegesproken door burgemeester Mikkers en vindt er  aansluitend de overdracht van de ambtsketen plaats. Daarna zal daar Knillis worden 'onthuld '. 
Het Zomerpaleis van Prins Amadeiro XXVI.foto © henk van esch, 17 februari 2022.

Wat later [15.19 uur] verschijnt er via de mail  een bulletin waarin het Welkom aan Amadeiro XXVI nader wordt uitgelegd.
De tekst: Prins Amadeiro [en zijn adjudant] zet vanuit zijn Zomerpaleis op zondag 27 februari voet op Oeteldonkse bodem. De Peer, Kees en de Geminteroad zullen hem met open armen ontvangen  en een wandeling door het durp  aan vele Oeteldonkers tonen. Daarna volgt de overdracht van de ambtsketen aan de Peer. Alles is buiten en voor iedereen toegankelijk.   Dus dat wordt een intocht/welkom zoals met de Sint op zondag 14 november 2021.
Ook hier staat in dat bulletin te lezen dat Knillis ergens binnen wordt onthuld  Maar dat is wel door Oeteldonkers te volgen.

 

Terug naar boven