Carnavalszondag 2022 80.000 carnavalsvierders in binnenstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-02-2022 | Gewijzigd op: 01-03-2022
Zondag 27 februari 2022 werd zo kort na corona [..] een van de drukste zondagen ooit in Oeteldonk.  De inschatting van de politie was dat  die  middag [de intocht van Amadeiro XXVI en de ceremonie op het stadhuisbordes] 80.000 bezoekers had getrokken. De Markt was een mensenzee  Dat had uiteraard met het mooie  weer: zon en 10° te maken en zeker met de vrijheid die overal werd ondervonden om er eens uit te kunnen.
Die 80.000 werden hier en daar op borden gevraagd naar huis te gaan [..]..
.........................
-Hierboven: Na vijf eeuwen kijkt Jeroen Bosch neer op die gekke Bossche menigte...
 -80.000 mensen bijeen op Markt en in zijstraten.
-Hieronder: Een Bossche André van Duin in actie.In burger is het Mark die hier met zijn muziek de honderden omstanders vermaakt.. Op zijn 'studio' staat 'BOEMKEES.nl.*[Onvindbaar op google overigens.. 
foto's © christel smits, 27 februari 2022.
*zie uitleg Boemkees onderaan artikel

Zondag trok er,  na het welkom op het bordes van het Zomerpaleis van de Prins Amadeiro XXVI [Hotel Central] een semie intocht door de Hinthamerstraat, over deParade en dan via de Verwersstraat naar het stadhuis. Daar werd naast toespraken en de sleuteloverdracht van Mikkers aan de Peer, uiteindelijk ook een Knillisje werd onthuld. Op een matrixbord naast het bordes verscheen [digitaal dus] een Knillis in klein formaat.

In de semie intocht, voorop gaand aan de  prins, aan liepen  honderden carnavalsliefhebbers en muziekses mee. Sommigen met een rake kreet, maar allemaal  in kiel of boerenpak.


*Boemkees - Startpagina (facebook.com)Een boemkee is een bedrijf waar je een volledig, handgebouwde, [draagbare], unieke plug en play muziekinstallatie kunt bestellen..