Feestje rond vertrek voorzitter Kikvorschen Bertie van den Heuvel

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-11-2022 | Gewijzigd op: 28-11-2022
Feestje rond  vertrekkend voorzitter van de Kikvorschen Bertie van den Heuvel
Naast een dankbetuiging van de Oeteldonkse Spoorwegen ontving de jubilaris [75 jaar] Van den Heuvel  van de Kikvorschen de Witgouden Draagspeld met Gouden Kikvorsch met Diamant en van de Oeteldonksche Club  de Kikker met de zilveren Selfiestick  hangend aan het Rood-Wit-Gele lintje. 
Van de Oeteldonkse Spoorwegen ontving Bertie van den Heuvel een ingelijste dankbetuiging voor de 18 jaar samenwerking. Daarbij werd Van den Heuvel speciaal nog gefeliciteerd door Kees Nieuwenbroek [alias Cornelis] oud hoofd stationchef en gepensioneerd NS beambte.Middenin Tooske van den Heuvel-Emans.
foto © paul kriele, 27 november 2022.

Zondag 27 november 2022 vierde Bertie van den Heuvel zijn 75ste verjaardag Op die dag organiseerde de Komisch folkloristische fanfare De Kikvorschen  van Oeteldonk een feest vanwege die verjaardag en omdat Van den Heuvel per 25 november 2022 is gestopt als voorzitter.
In een pagina groot artikel in het BD van 25-11-2022 wordt Van den Heuvel in alle toonaarden beschreven,  relativerend: diens ‘ijdelheid  en als straatvechter’ en positief ‘een man met een vlotte babbel  en een gulle lach’. Iemand die ook De Kikvorschen rond de eeuwwisseling uit het slob wist  te trekken. Dat kwam dankzij toen zijn echtgenote, een advocaat die las dat de benoeming tot hofkapel De Kikvorschen voor het leven was.
Van den Heuvel met zijn netwerk, blonk uit,  niet als dirigent. Die functie liet hij aan zich voorbij gaan, maar wel als fondsenwerver en kasbeheerder er organisator van jubileumreisjes.
En nog zo iets: het clubhuis dat meer een is dan een café. Voor Van den Heuvel een museum met een uniek en kostbare collectie voor het behoud waarvan hij zich zorgen maakt.
En een andere zorg is de toekomst van Oeteldonk en de Kikvorschen. Van den Heuvel ziet het carnaval achteruit gaan. ‘De traditie wordt geweld aan gedaan. Als voorbeeld noemt hij meer vrouwen in de organisatie.

Impressie afscheid Bertie van den Heuvel in ‘De Pijp’
Een volle bak in het honk van De Kikvorschen bij het afscheid van Bertie van den Heuvel als voorzitter van de komische fanfare. Alom gehuldigd, bedankt en toegesproken. Met enkele oud prominenten en de Kikvorschenaanhang  en haar relaties.
Van de voormalige Oeteldonkse officials waren aanwezig oud prins Karel Noordzij [Amadeiro XXIV 1997-2002]en de adjudanten Rolf van den Wall Bake en  Hugo Ditmar.
Dankbetuiging Oeteldonkse Spoorwegen
Bertie was zictbaar ontroerd op dat momemt.; We hebben zo'n leuke tijd gehad. En het begon 18 jaar geleden in 't Kikkertje,  aldus de jarige die zich erg blij toonde met 'dit stuk'.
.................
-Hierboven:  Aanbieding van de dankbetuiging van de Oeteldonkse Spoorwegen voor de 18 jaar samenwerking.  Middenin Tooske.
.............
Hierboven: Het echtpaar Ong,dat de 75-jarige kwam feliciteren.
-Hieronder De fanfare en Bert Pauli op zijn bas tuba.

foto's © paul kriele, 27 november 2022.
..................
.....................................

 

Terug naar boven