Eerste concerten in Kaserne met unieke musici

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-10-2021 | Gewijzigd op: 14-10-2021
.........................

Op Willemspoort, tussen het KW1C en JBZ,  heeft restaurant Kaserne het initiatief genomen voor een programmareeks klassieke muziek onder het motto 'Kaserne Klassiek'. Elke woensdagmiddag treedt daar een solist of een combinatie van musici op.
Pianiste en zangeres Alexandra Kaptein deed de aftrap op woensdagmiddag  13 oktober 2021. De 21-jarige Enschedes  die al heel wat nationale en internationale pianoconcoursen achter de rug heeft, begon al op 5-jarige leeftijd met piano spelen. Zij heeft al heel wat prijzen in de wacht gesleept . De eerste was in Duitsland bij 'Jugend Musiziert'. Ook won zij een finale van Koffie bij de Piano in Den Bosch. In 2020 studeerde Alexandra cum laude af aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Zij  vervolgt haar muziekstudie aan het Amsterdamse Conservatorium. Eind oktober 2021 neemt zij deel aan het prestigieuze Liszt -concours .

Uniek Portugees optreden
Hieronder nog een  extra toegift Uniek want het kwam niet  van Alexandra maar van een Portugees kwartet  [drie jonge violisten en een pianist], dat na een optreden elders, op doorreis was. Deze musici hadden recentelijk aan de Kaserne gevraagd  om een Last-minuut Concert te mogen geven.
-Hierboven: De getalendeerde 22-jarige musicus Alexandra Kaptien uit Enschede.
-Hieronder : Het unikeke opdtreden, want ze waren maar kort in Den Bosch, van het Portugese Mankes Piano Quartet.

foto's © hrenk van esch, 13 oktober 2021.
....................................