Impressie bouw Amadeiro [v/h KPN] binnenstad / veiligheidsschutting...

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-11-2021 | Gewijzigd op: 06-12-2021
Inkijk op het totale bouwterrein. Achterin langs de Prins Bernhardstraat de oude kantoren van KPN die ook een kantoorbestemming behouden. Langs alle andere drie straten komen appartementen. foto © paul kriele, 15 november 2021.

De bouw door JanssendeJong van een nieuwe kleine stadswijk in de binnenstad vordert gestaag. Bijna is de ondergrondse parkeergarage  voor 120 auto's klaar. Het complex wordt omsloten tussen de Prins Bernhardstraat,  Oude Hulst,  Weversplaats en Mortel .Feitelijk vroeger een volksbuurt.

In een Nieuwsbrief van 2 december 2021 meldt de aannemer JanssendeJong dat van de parkeerkelder het plafond ofwel de grondvloer van de etage van de bovenbouw is gestort.  Alle breedplaten en de installatie zijn gelegd.en van dit gedeelte is de vloer gestort. 
De aannemer verwacht dat nog vóór de Kerst de overige delen van de beganegrondvloer zijn gelegd en gestort.
Dat betekent dat van 'Amadeiro', zoals dit deel van de binnendstad is gaan heten, in het nieuwe jaar de bouw vanaf straatniveau verder gaat.

Wat betreft de bouw van 62 sociale huurwoningen in de Mortel/ naast de Toonzaal verwacht de aannemer dat vóór de Kerst de wanden van de tweede verdieping kunnen worden geplaatst. Ook zijn de gevelelementen van de begane grond en de eerste verdieping gemonteerd. Die kant en klare elementen [inklusief isolatie] zijn gebouwd als houtskeletbouw en worden op de bouw afgeleverd. Toepassing van dat systeem versnelt de bouw. 
Aan de Oude Hulst is van de daar te bouwen huizen de begane grondvloer gelegd.  Omdat daar geen parkeerkelder onder zit, worden daar geïsoleerde kanaalplaten toegepast. In die platen bevinden zich ronde kanalen, bedoeld  om het gewicht te reduceren. Op deze vloer wordt slechts een dekvloer  gestort en is dat  bouwdeel 'kant en klaar'.

Die nieuwbouw van 220 appartementen[deels sociale huur [aan de Mortel] en deels midden segment huur langs de andere straten biedt woonruimte aan globaal 400 personen in 220 appartementen. De bouw aan de Mortel Noordzijde en naast de Toonzaal, staat gepland om volgend jaar al opgeleverd te worden.
-Bovenaan: Het bouwterrein grenzend aan de Mortel.De mannen op de voorgrond leggen vanaf de fundering van de huizen aan de Weversplaats de riolering aan.
-Hierboven: Zicht op de Mortelkazerne. Aanvoer van stalen matten. De bewapening van de vloer van de parkeergarage.

foto's © paul kriele, 25 november 2021.  


Nachtelijk incident
 Na een incident in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 november 2021 heeft de aannemer rond het betonnen plateau van de kraan op het bouwterrein uit veiligheidsoverwegingen een houten schutting geplaatst.
Een houten schutting werd  uit veiligheidsoverwegingen rondom het plateau van de bouwkraan geplaatst.. foto © paul kriele,  27 november 2021.


 

Terug naar boven