Hoogste punt bereikt van bouwproject Amadeiro in binnenstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-09-2022 | Gewijzigd op: 20-09-2022
Speciale groepsfoto van de projectleider bij BoelensdeGruyter Rogier Rombouts, wethouder Pieter Paul Slikker, Sanna Donker van Aannemer JanssendeJong en Patrick Ruwiel van M&T Vastgoed.
foto © mar com jansende jong, 15 september 2022.

Hoogste punt bereikt van bouwproject Amadeiro in binnenstad
De drie heren wethouder Pieter Paul Slikker, Partrick Ruwiel directeur Dutch Real Estate van MN Vastgoed en projectleider bij BoelensdeGruyter Rogier Rombouts kijken de bak na die naar de hoogste schooorsteen wordt getakeld. 
foto s © paul kriele, 15 september 2022.

Donderdagmiddag 15 september 2022 werd onder feestelijk vertoon het hoogste punt gevierd van de bouw van Amadeiro [158 appartementen in middensegmenten en vrije sector op het voormalige KPN terrein. Dit project dat in opdracht van Boelens de Gruyter wordt gerealiseerd door aannemer JanssendeJong zal nog komend voorjaar 2023 worden opgeleverd.
Voorafgaand aan dat feestelijk moment spraken zowel Sanna Donker directeur van JanssendeJong  Bouw Zuid als Rogier Rombouts, adjunct -directeur van BoelensdeGruyter hun dank uit voor dit werk dat als een team wordt gezien. Daarbij noemde Sanne Donker de aspecten trillingvrij bouwen, de rijke architectuur en de strakke planning als sterke punten. Speciaal bedankte zij BoelensdeGruyter, de architectengroep Bedaux de Bouwer, de gemeente, NM Vastgoed, het Pensioenfonds M&T en Constructiebureau Van Nunen.

Directeur Dutch Real Estate bij MN, Patrick Ruwiel, benadrukte de toepassing bij de bouw inzake circulariteit [hergebruik van bij.v betonen en bitumen], duurzaamheid en exclusiviteit. Wethouder Pieter Paul Slikker benadrukte de super snelle bouw waarvan nu het hoogste punt wordt bereikt. Dat scheelt slechts één letter met hoogste punt, aldus Slikker, die ook sprak van een uniek stukje binnenstad.
Projectleider Rogier Rombouts van BoelensdeGruyter gaf in een korte historische blik het verschil aan tussen vroeger en nu. Rombouts noemde de grondhoogte [meters lager dan nu] en de bebouwing in de late middel eeuwen met piep kleine huisjes met grote gezinnen. Dat alles afgezet tegen de bouw in KPN-tijd op de plek van de volksbuurt Weversplaats/Beurdsestraat. Na KPN, die er in 1938 begon en huizen liet slopen, bouwen we nu appartementen die drie maal zo groot zijn.
Andere interessante elementen die Rombouts uit de bouwperiode noemde waren de achter dikke muren ingekapselde bunker, vijf olietanks en kabels die gesloopt /afgevoerd moesten worden. En dan de zendmast niet te vergeten. Ook refereerde de projectleider aan de archeologische vondsten waar nog een plekje voor moet worden gevonden. Maar allereerst moest voor de vleermuizen alternatieve huisvesting gezocht worden.
-Hierboven: Binnenplein van Amadeiro en toekomstige ontmoetingstuin met relikten van de KPN-oudbouw.
-Hieronder: Groepsfoto vlnr met Rogier Rombouts van BoelensdeGruyter, wethouder Pieter Paul Slikker, Sanna Donker van aannemer JansendeJong en Patrick Ruwiel van NM Vastgoed. 
foto's © paul kriele, 15 september 2022

Na deze toespraken gingen de betrokkenen bij de bouw naar ‘de rode knop’ om daar een cabine in werking te stellen die door de bouwkraan naar de schorsteen op het dak zou worden gehesen als teken van het bereiken van ‘het hoogste punt. De bijeenkomst op het binnenplein van de bouw werd afgesloten met een drankje en een hapje. © pk, 15092022.

Terug naar boven