Amadeiro : vorderingen schakelgebouw van Robert van der Walle

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-12-2022 | Gewijzigd op: 02-01-2023
Het laatste stukje  in de vorderingen van de bouw van Amadeiro:  het schakelgebouw.
-Hierboven: Op deze plek bevond zich voorheen de hoofdingang van KPN in de Prins Bernhardstraat. Het is aangekocht, evenals de aan weerszijden gelegen kantoorvleugels, door  Robert van der Walle oprichter van  Brand Loyalty. Er voor in de plaats komt een  qua architectuur bijzonder schakelgebouw. 
foto © paul kriele, 26 december 2022.
-Hieronder: Een foto van het komend jaar 2023 gereed te komen schakelgebouw. foto © voss architecture 2022.
........
Prins Bernhardstraat: Tussen de voormalige PTT -, later KPN-kantoren in stond het hoofgebouw van PTT, later KPN. Dat bevatte de enorme trap en glasinloodramen van Marius de Leeuw en de beeldengroep van Niels Steenbergen [boven de ingang]. Dat bouwkundig onderdeel heeft Robert  van der Walle vorig jaar van BoelensdeGruyter gekocht en zal er de naam Bernardus aan geven.
Van der Walle ontwikkelt daar in een vier etages hoog transparant kantoorpand sfeeretages. Daar kunnen de marketing bazen van supermarktketens zich oriënteren op de markt van gadges die supermarkten hun klanten aanbieden buiten hun dagelijkse aankopen om. 
Elke etage heeft een van land of streek afgeleid thema, bijvoorbeeld Californië met een Bernardus life style,  Azië, Japan, Tirol of Texas' cowboy] . De bovenste verdieping dient als logeerverblijf voor de buitenlandse bezoekers. Dat alles is commercieel en besloten van opzet en niet voor de lokale markt  toegankelijk. ...
De kantoren zullen waarschijnlijk door Van der Walle [onder-] verhuurd worden.