Amadeiro XXVI legt eerste steen project Amadeiro aan zijde Oude Hulst

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-02-2023 | Gewijzigd op: 20-02-2023
Prins Amadeiro XXVI legt ’eerste steen’ van project Amadeiro aan zijde Oude Hulst.

Bij uitzondering plaatst bastionoranje alsnog dit bericht van een binnenstadsontwikkeling.
Moment van de onthulling
van de duurzame natuursteen 'Amadeiro' in project Amadeiro.
foto © paul kriele,20 februari 2023.

Carnavals- maandagmorgen 20 februari 2023 heeft prins Amadeiro XXVI symbolisch de ‘Eerste steen’ gelegd van het project op het voormalige KPN-terrein. Ceremoniemeester was de projectleider van BoelensdeGruyter Rogier Rombouts en zijn ‘baas’ Maarten de Gruijter. Zij en de overige [bouw-]partners [ontwerper, projectontwikkelaar en de toenmalig bij het project betrokken wethouder Huib van Olden waren present,evenals Aannemer JanssendeJong. 'Die had nog net vóór carnaval de naam veranderd in Jajo,' aldus een grappende Rombouts. Ook een jongere generatie van de genodigden behoorde tot de toehoorders. ‘Op de ‘Eerste’ steen, een duurzame natuur steen en geen baksteen,’ aldus de ceremoniemeester, staat de naam AMADEIRO en aan de andere kant van de hoeksteen de namen van de partners’. Met deze verlate ceremonie is 'de Eerste steen' dan ook 'de Laatste' geworden,'aldus Rombouts.
Prins Amadeiro XXVI en diens adjudant [officieel Hertog Le Blanc du Nicolaï] en het Gevollug luisteren naar het welkom door de projectleider bij BoelensdeGruyter Rogier Rombouts.
foto © paul kriele,20 februari 2023.
Rombouts toonde in zijn welkomstwoord het een grote eer te vinden dat de prins aan de uitnodiging gehoor heeft gegeven en verwelkomde ook de kinderen van de partners. Rombouts beklemtoonde nog eens de visie van de deelnemende partijen die in 2009 dit complex hadden aangekocht. Spreker excuseerde zich dat dit geen ‘Eerste’, maar meer een Laatste steen is geworden omdat door de omstandigheden en tijd [o.a. corona] de ceremonie telkens werd uitgesteld. Mede directeur van BoelensdeGruyter Maarten de Gruijter gaf aan dat bewust voor een bijzondere naam is gekozen.’ Die naam is verbonden met Den Bosch, beter nog Oeteldonk. De naam Amadeiro staat immers zo midden in de Bossche samenleving. Gezien de reacties hebben we blijkbaar goed gekozen. Een voorganger van Amadeiro XXVI zou er anders over hebben gedacht’.
Voorzichtig, stapvoets, lopen  Maarten de Gruijter en Rogier Rombouts voorop van het gezelschap. Op de achtergrond de Oude Hulst met het voormalige gebouw van  Rijkswaterstaat. foto © paul kriele,  20 februari 20022023.

Prins Amadeiro XXVI zei onder meer dat ..‘dit project óns [prinselijke terminologie.,pk] aanspreekt door het aandeel sociale huurwoningen. Dat doet ‘ons’ goed omdat iedereen in Oeteldonk gelijk is. Het toont ook de verbondenheid met de architectuur. Daarbij verwees de prins naar de twee ‘dragers’ van het Amadeiro-project, te weten de Bossche Maarten de Gruijter en Rogier Rombouts die vaak in het stadhuis te vinden waren. Door die verankering is het voor ‘ons’ een grote eer om hier aanwezig te mogen zijn, sprak Amadeiro XXVI. ‘Wij hopen dat straks de Oeteldonkse bewoners er met veel plezier zullen wonen’.
Hierop volgde de onthulling van de bijzondere AMADEIRO-steen op een hoekpand aan de Oude Hulst. Daarna was er een gezellig samenzijn op de nog als tuin in te richten binnenplaats van Amadeiro.
-Boven: Prins Amadeiro XXVI in zijn toespraak, gesecondeerd door diens Adjudant.
-Hieronder: Groepsfoto van de prinselijke combinatie met Maarten de Gruijter [l.] n Rogier Rombouts [r.] van BoelensdeGruyter
. foto's © paul kriele, 20 februari 2023.


Terug naar boven