In november 2023 oplevering Amadeiro voorheen KPN

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-09-2023 | Gewijzigd op: 25-09-2023
Het staat dan eindelijk te wachten: in november 2023, waarschijnlijk pas eind van die maand, een half jaar na de eerste aankondiging van dat feit, gebeurt de oplevering van Amadeiro. Er wordt nog hard gewerkt aan de zuidelijke bouwdelen B en C,  aan de zuidrand van dit voormalig KPN -complex dat in 2019 door BoelensDeGruyter werd aangekocht.
Intussen gaan 's nachts alle deuren van hoofdtoegangen naar de appartementen dicht, ook om diefstal van apparatuur en installaties te voorkomen. Bij die afrondende werkzaamheden behoren ook de inrichting van de tuin [zitbanken, beplanting en verlichting door Houtman & Sander uit Den Dungen] en de stoepen, aanpalend aan de appartementen. Dus nog niet de straten rondom het complex. 
..................................
-Het door Robert van der Wallen van Brandloyalty aangekocht,  eerst gesloopt midden deel, tussen de twee [l. en r.] kantoorvleugels, opnieuw is gebouwd. Daar worden voor internationale supermarkten  - over vier etages -brandartikelen /gadges gepresenteerd.
Het bijzondere van dit bouwdeel zijn de rode bakstenen -met tussenliggende openingen ingemetseld. Zij verwijzen naar de bakstenen van de kantoorvleugels.
-Hieronder de toegang naar de tuin. Daar keren ook enkele kunstwerken terug. 
-Onderaan de binnenzijde/tuinzijde van Amadeiro en de kantoren links en appartementen [rechts]  en het hoofdgebouw middenin.

foto's © paul kriele, 24 september 2023.
....
....

De bewouwing aan de zijde Prins Bernhardstraat
 
......
......
......
De toegang naar de parkeergarage in de Prins Bernhardstraat, waar die oorspronkelijk [[uit de KPN-tijd] ook was.
Op de bovenste foto daar waar de houten schutting nog staat. 

foto's © paul kriele, 24 september 2023

De bebouwing aan de zijde Oude Hulst en Weversplaats
 
.....
.....
-Hierboven: De rij appartementen aan de zijde Weversplaats.
In dit rijtje aan de Weversplaats herinnert. door gebruik te maken van blauwe tegels, aan het De Gruyter tijdperk. Daar staat dan boven de negane grond 'Amadeiro 2023' aangegeven. 
-Hieronder: Nogmaals de Weversplaats en rechts van het 'nieuwe' Bastion Zuid de achterkant van de kantoorvleugel aan de zijde Zuidwal.
Achterin de flat Zuidwal 12-57 van 1978.
-Onderste foto: de rijk met planten aangelegde binnentuin met links de entree vanuit de Oude Hulst gezien. 

foto's  © paul kriele, 23 en 24 september 2023. 
.....
....


 

Terug naar boven