Start WijkBusWest met tombola in Helftheuvelwinkelcentrum

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-10-2021 | Gewijzigd op: 26-10-2021
Start WijkBusWest met tombola in Helftheuvelwinkelcentrum


Woensdag 26 oktober 2021 was eerste van drie dagen van de presentatie van de nieuwe WijkBusWest in het winkelcentrum Helftheuvel. Dat i s een initiatief van het ‘Bejaardenhuis voor de toekomst’ met als aanjager Paul Kagie. Behalve zomer muziekfestivals en een zondagmiddagbrunch komen er ook nog kerstbijeenkomsten en een verpleegkundig spreekuur in een verpleegkundige hulppost in het Helftheuvel Sociaal Cultureel Centrum.
-Hierboven: De witte WijkBusWest staat vanaf dinsdag 26 oktober 2021 prominent in het winkelcentrum Helftheuvel ter promotie van bijna gratis ritjes voor ouderen door Schutskamp en Kruiskamp [dinsdag t/m zaterdag]  Er is deze middag 26, 27 en28 oktober ook een tombola met als prijs, zes keer kans op een minuut gratis winkelen bij de Jumbo.
-Hieronder: 'Het bejaardenhuis voor de toekomst' werkt bij deze promotie samen met de stichting 'Voor me'kaar'. En die heeft op haar beurt twee stagiaires [in blauw polo-shirt] aangetrokken [opleiding Sociaal Werk aan het KW1C] ,  die deze actie ondersteunen en daarmee werkervaring op doen. 
foto's © paul kriele 26 oktober 2021. 

Stagiaires van het KW1C opleidingSociaal Werk : Rens van Bruggen en Lotte Leerin't Veld
De stichting ‘Alles voor me’kaar' wordt voor deze middagen en voor komende activiteiten ingehuurd. Zij neemt op haar beurt stagiaires aan die bijv. contacten leggen met eenzame ouderen en deze middagen meehelpen bij de tombola [kaartverkoop e.d.].
Elke middag zij er twee trekkingen van verkochte [€ 2,00 en eentje gratis] tombolakaarten De winnaar ontvangrt voor € 125 boodschappen van de Jumbo, of één minuut gratis boodschappen doen bij de Jumbo.
-Hierboven: Inkijk op de balie met de inname van de verkochte [à € 2,00, plus eentje gratis] tombolakaarten door Rens van Bruggen en Lotte Leerin't Velld. Linksboven en foto hieronder Erol van den Bergh  lid van de kerngroep Bejaardenhuis voor de toekomst.
-Onderste foto: Familie-overleg van de aanjager en initiatiefnemer van de WijkBusWest Paul Kagie met zijn zonen Thomas en Maarten en dochter.

foto's © paul kriele, 26 oktober 2021.

De WijkbusWest is een initiatief van het Bejaardenhuis dat samen met De Lindenboom, de Compagnie, De Rijzertflat, Buurtvereniging De Helftheuvel en Coöperatie De Meanderwijk wordt opgezet. De bus rijdt van dinsdag t/m zaterdag vanaf de Helftheuvel een rondje via Badeloch, Rijzertlfat, Gezondheidscentrum West, Jeroen Boschziekenhuis, De Commissaris, De Compagnie en Wilgenstruweel. Een ritje kost €1,00.

Paul Kagie trekt ook wijkbewoners aan die hem kennen van de lokale politiek. ‘Da’s niet erg,’ zegt het raadslid van Leefbaar ‘s-Hertogenbosch, ‘als er maar steeds meer komen’. Maar intussen is hij wel de motor achter deze promotionele actie om eenzame ouderen in beweging te zetten en hen af en toe wat afleiding te bezorgen. De hele middag kwamen winkelende bezoekers langs die even kennis maakten met deze vertoning. Prominent staat daar een opvallende bus in het winkelgebied, omgeven door zwarte en gele ballonnen en een tombola waar je als prijs een minuut gratis winkelen kunt winnen.
Bij de eerste trekking van de tombola uit rond 600 verkochte kaarten kwam als winnaar mijnheer H. Damen uit de bus. Heer Damen werd door Kagie telefonisch opgeroepen maar bleek ‘niet thuis’ te zijn..Elke middag zijn er zes prijswinnaars van wie de adresgegevens bij de organisatie bekend zijn. 
Het centraal punt in winkelcentrum Helftheuvel de balie met Paul Kagiel [l.] de twee stagiaires Rens van Bruggen en Lotte Leerin'tVeld en daartussenin Jacqueline Bensdorp van Bejaardenhuis voor de toekomst. Rechts Thomas Kagie. foto © paul kriele, 26 oktober 2021.

De organisatie wordt ondersteund door Erol van den Bergh, lid van de kerngroep en de kinderen van Paul Kagie Thomas en Maarten en Marinthe Roelofsen die vrijwilligster is bij het 'Bejaardenhuis voor de toekomst'. Lotte Leerin’tVeld en Rens van Bruggen zijn twee stagiaires van de opleiding Sociaal Werk aan het KW1C.
Uitslag tombola.
Paul Kagie -met technische ondersteuning van Erol van den Bergh -maakte dinsdagmiddag 26 oktober de winnaar van de allereerste trekking van deze drie dagen bekend: de heer H. Damen.
foto © paul kriele, 26 oktober 2021.

Twee stagiaires van het KW1C [opleiding Sociaal Werk] 
Rens heeft altijd wel iets willen doen met mensen hulp verlenen in hun dagelijkse besognes Eerst koos Rens voor het politiewerk maar begon wel met veel actie, maar daarna viel het stil terwijl ik het vervolg, de nazorg, belangrijk vindt.. Bij de politie valt na ’die actie’ de omgang met mensen weg. Hier in de Helftheuvel ben ik gefocust op eenzame ouderen. Dat is eerst wat aftasten naar hun behoefte. Bij de een gaat het vooral om het gesprek, de ander zoekt meer naar connectie.
LotteLeerin’tVeld volgt ook de opleiding Sociaal Werk aan het KW1C en kwam door haar stagebegeleider bij de stichting Voor me’kaar terecht. Aanvankelijk koos ze voor de opleiding Beveiliging en handhaving. Maar daarin miste ze het contact met mensen. Nu bij het politievak is het voordeel dat je met diverse groepen van mensen te maken hebt. Wat ik hier meemaak heb ik ook nodig in het politiewerk. 

Terug naar boven