Expositie van Shift Talks - motto Sint Jan - door plebaan geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-11-2021 Expositie van Shift Talks motto Sint Jan door plebaan geopend
 
...............................
-Hierboven: De toespraak door plebaan Vincent Blom in Huis73 bij de opening van de expositie van Shift Talks onder het motto Sint Jan.
-De openingshandeling. Daar merkte de plebaan - 'ik ben hier geen jurylid hoor..' - op dat er een schilderij een beetje scheef hing. 'Dat zal ik dan als openingshandeling even recht hangen.
-Hieronder: Indruk van de expositiezaal / de entree van Huis73.

foto's © paul kriele, 12 november 2021.

Ondanks drukke werkzaamheden was plebaan Vincent Blom vrijdagmiddag 12 november 2021 bereid in Huis73 de expositie rond Shift Talks[ vervolg van het Erasmusfestival dat ter ziele ging] met als motto Sint Jan te openen.
In de entreehal laten merendeels schilders en fotografen [globaal 50] en een enkele met een object , onder het motto Sint Jan, hun werk zien.

De plebaan sprak over de Sint Jan als icoon bij uitstek voor Den Bosch en Brabant. De Sint Jan is Gods eigen prentenboek. En elke Bosschenaar heeft vanzelf iets met de Sint Jan. ’ De plebaan hoefde, zoals hij zei, gelukkig geen juryrapport te schrijven ‘bij deze grote verscheidenheid aan kleurrijk werk over de Sint Jan. Vincent Blom: ’Maar als openingshandeling zal ik een schilderij [boogbeeldje 'De denker'], dat een beetje scheef hangt,dadelijk recht ‘zetten’. ‘
De plebaan onderstreepte in zijn korte toespraak het buurschap en de samenwerking die Huis73 met deze expositie over de Sint Jan is aangegaan. De plebaan reageerde daar heel hartelijk op. En ging er, zoals later uit zijn woorden bleek, ook direct op in.

800 jaar Sint Jan-viering 
De plebaan wees op het jaar 2022 wanneer de Sint Jan 800 jaar bestaat. 'Volgend jaa- 800 jaar geleden -was er voor het eerst sprake van de Sint Jan,' aldus Blom. ‘ Mijn prelude voor die herdenking en expositie is ‘Hoe zien Bosschenaren de Sint Jan?’ Voor dat herdenkingsfeest werken de gemeente en het kerkbestuur van de parochie Sint Jan,’ aldus sprak Blom. ‘Dan is deze expo over de Sint Jan een mooie entree naar een nog grotere tentoonstelling als deze van Shift Talks in Huis73. Dus tegen de kunstenaars, al of niet aanwezig, ‘ u heeft nog genoeg tijd uw penselen ter hand te nemen’..

Terug naar boven