Antwoord B&W op 'Verloedering binnenstad'

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-09-2022 | Gewijzigd op: 15-09-2022
B&W antwoord op [brief dd. 130902022] opvragen van Voor Den Bosch [brief dd.13082022] dat de stad twee keer per dag wordt schoon gemaakt:  legen van de prullenbakken, prikken van zwerfafval, handmatig en machinaal vegen en het nat reinigen waar nodig.
Daarnaast wordt enkele keren per jaar een grote schoonmaakronde uitgevoerd.  Let wel: Het schoonmaken op zondagavond wordt uitgesteld tot maandagochtend. Dat geeft die zondagavond een niet representatief beeld. Het klopt wat de binnenstadsmanager heeft geconstateerd.

-B&W schrijft ook dat de toename aan vervuiling  deels te maken heeft met het veranderde gebruik van de openbare ruimte. Bijv. o.a. meer afhaalmogelijkheden etenswaren geeft meer afval in openbare ruimte en in afvalbakken.
Daarnaast heeft een veranderd beheer en onderhoud van de openbare ruimte (waaronder reiniging) effect op de beleving en het straatbeeld.
In het bestuursakkoord staat de ambitie om de kwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren. Dit werken we in de komende periode nader uit.
Daarnaast is mede door het bestuursakkoord een incidenteel bedrag van €300.000 opgenomen voor aanpassingen in de binnenstad en het centrum van Rosmalen voor een schone openbare ruimte en het tegengaan van zwerfafval.
Ook is de gemeente verbetermaatregelen aan het voorbereiden