De Bossche Stemming: Podcast door en voor jongeren over de stad

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-12-2021 | Gewijzigd op: 24-12-2021

Vanaf vrijdag 6 januari 2022 heeft Den Bosch er een podcast bij: De Bossche Stemming. Initiatiefnemers zijn Maarten Kagie [de zoon van..] en Lindley Davis
Doel is, zoals Maarten [31] het na terugkeer van een lange vakantie te binnenschoot: de stad beter te leren kennen. Nou, dat geldt natuurlijk des te meer voor jongeren.
Vlnr. Een van de opnamen voor podcast De Bossche Stemming met vlnr. Maarten Kagie, Lindley Davis en als gast wijkagent in Noord Katja Erradi Ouazzani.
foto © megan hanegraaf, 27 november 2021.

Woordvoerder Lindly Davis [25] legt uit jongeren te informeren over brede thema’s, zoals bijvoorbeeld duurzaamheid en veiligheid, sport, wonen en ondernemen. Op die manier krijgen zij een beter beeld van Den Bosch. Maar de doelgroep is niet alleen jongeren, het streven is er ook op gericht bruggen te slaan tussen jongeren en ouderen.
Er lopen nu [de eerste van] tien [proef-] afleveringen. Daarin zijn te gast Katja Erradi Ouazzani wijkagent in Noord, Bing Berendsen van Koninkrijk Muziek, Bram Roovers fractieleider van de SP en Judith Hendrickx fractieleider van De Bossche Groenen en ook nog twee voorzitters van studentenverenigingen.
Op Dtv was de afgelopen dagen al een uitzending van een studiogesprek te zien. Ook op sociale media te bekijken.