Podcast: Tweede aflevering met Louis Neefs

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-01-2023 Podcast: Tweede aflevering met Louis Neefs
 


Louis Neefs
*Den Bosch [28 april 1931 +3 september 2001]
zakenman in behang [winkel, groothandel
en agentuur].
..............................
Louis Neefs vertelt voor de podcast ‘Bossche Stadsgezichten’ in de tweede aflevering over het gezin van grootvader Petrus Neefs, waarvan Louis’ vader, ook Louis geheten, deel uitmaakte.
Deze Louis senior gaf in 1955 zijn beddenzaak op Minderbroederstraat 14 over aan zoon Louis. Van daar uit heeft Louis junior zijn zakenmanschap uitgebreid. Eerst vanuit een loods achter zijn woonhuis op de Empelse dijk dat hij in 1963 met zijn vrouw Julia van Hal had gekocht. En vervolgens vanuit opnieuw een magazijn mar dan in de Achterstraat in Engelen, waar hij zijn groothandel in behang voortzette.. De handelsagent deed dat ook met enkele agenturen in behang.
Daar kwam in 1990, na 35 jaar zaken doen, waarvan 15 jaar Engelen, een eind aan.
Intussen, in 1971, was Neefs toegetreden tot gemeenteraadslid voor Bosch Belang. Maar mede door tegenwerking van D66 en het CD stopte Louis in 1998 met dat werk dat hij in lijn van zijn voorganger Harrie Kuijpers met veel energie had voortgezet. Louis Neefs, populair bij het Bossche volk en open en eerlijk van karakter,overleed op 3 september 2001.

Voor bezoek aan Bossche Stadsgezichten klik op de link: Bossche Stadsgezichten