Groep Gersjes steekt van wal met vuurwerkschade Maaspoort

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-01-2022 | Gewijzigd op: 02-01-2022
De aanvoerder van de pas opgerichte partij Groep Gersjes: Joep Gersjes steekt meteen op de eerste dag van het nieuwe jaar van wal met een klacht over vuurwerkschade in Maaspoort. Met name noemt hij de Landstrekenlaan, Hofstedenlaan, Henkenshage, de Ploosche Plas en de Hengmeng waar veel vernielingen door vuurwerk en buitenbrandjes zijn geweest. Als voorbeeld het nieuwe voetbal kunstgrasveld en de splinter nieuwe goaltjes. Ondanks dat de politie dat gemeld was, is er door hen niet ingegrepen Het was voor de buurtbewoners in de Maaspoort vreselijk om mee te maken, kinderen van ouders waren volledig in paniek geraakt door de branden, en de bizarre harde knallen van het zware vuurwerk dat werd afgestoken. Het leek wel oorlog zoals valt op Facebook te lezen.

 Een groep bewoners wil meer aandacht voor de verpauperde gebieden in de Maaspoort en in gesprek gaan met instanties zoals Zayaz, gemeente den Bosch, wijkmanager en wijkraadsleden om herhaling en verdere verpaupering te voorkomen.
Gersjes vraagt onder meer:
-Wat is er met eerdere aanbevelingen uit her Rapport deelgebied Maaspoort [2016] gedaan?
-Bent u bekend met de verschrikkelijke situatie die zich op oudjaarsavond en oudjaarsnacht heeft voorgedaan in de wijk De Maaspoort? enm wat gaat u doen aan het terugkrijgen van het veiligheidsgevoel van de bewoners.
-Hoe gaat u om met de in de wijk aangerichte schade en wordt deze zo mogelijk op de daders verhaald als zij in beeld komen?

 En dan volgen er nog wat meer uitgebreide vragen.