Will Zetz op 84-jarige leeftijd overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-01-2022 | Gewijzigd op: 23-01-2022
Op zondag 16 januari 2022 is na een kort ziekbed Will Zetz [*30-08-1937] overleden. Will is 84 jaar geworden.
Will Zetz
30-8-1937 + 16-01-2022
Will Zetz werd op 30 augustus 1999 koninklijk onderscheiden tot lid
in de Orde van Oranje Nassau.

De oud marinier en later manager bij de Bossche levensmiddelenconcerns, was onder meer hoofd personeelszaken bij de Spar [vanaf 1956] en vervolgens adjunct directeur bij de Boer Unigro en daarop Lourus.
Will was in de jaren 70-80 acht jaar raadslid voor het CDA betrokken bij vele aspecten van de lokale problematiek.
Na zijn pensioen werd Will een verwoed pleitbezorger voor de [eenzame] oudere onder meer bij het opzetten van ontmoetingsplekken voor ouderen in De Meent en de huiskamer in Zuiderschans.
In de jaren negentig was Will vijf jaar voorzitter van de stichting Proeverij in de Meierij. Zelf rolstoeler zette hij zich later ook in voor de gehandicapte medeburgers, onder meer bij situaties van ontoegankelijkheid [o.a. stadhuis]. Will werd door diverse gremia vaak geraadpleegd voor advies en ondersteuning, zo geeft Paul Kagie aan. Maar een paar weken geleden meldde Will dat hij een stapje terug ging doen.
Will rondde zijn 34-jarig lidmaatschap van de Studiekring Thomas More af  als presdent. Daar werd hij -na 17 jaar - geëerd met het ere-presidentschap.
Ook bekleedde hij de functie van commissielid,resp. lid van de Raad van Commissarissen van de NV Bossche Investerings Maatschappij [BIM] in zijn negenjarig lidmaatschap.
In de lijst verdiensten staat ook nog dat Will Zetz VVV-stadsgids is geweest en voorzitter van de Golfclub Bois de Duc.
Lintje voor Zetz
Will werd voor zijn sociaal-maatschappelijk inzet voor de stad op 30 augustus 1999 koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Toenmalig burgemeester Ton Rombout sprak over de impact en intensiteit waarmee gedecoreerde ruim 40 jaar buiten gewoon actief was op vele terreinen, zowel in het bedrijfsleven als in het maatschappelijk leven’.

Van de trotse en ondernemende Bosschenaar Will Zetz werd eerder deze week met een uitvaartdienst en aansluitend de begrafenis afscheid genomen.